Foto: istock
PRIPREMA

Čajevima protiv narančine kore

Mnogobrojne dobrobiti čajeva nadaleko su poznate pa nije čudno da su i u borbi s celulitom glavni saveznici. Ako se želite riješiti narančine kore, dovoljan unos tekućine jedan je od prvih koraka koje morate poduzeti, a osim vode odličan izbor su čajevi – od koprive, đumbira, zeleni ili žuti.

Zeleni čaj dokazano doprinosi gubitku kilograma jer ubrzava metabolizam, sprječava apsorpciju masti i pomaže regulaciju glukoze, zbog čega je idealan napitak za svakog tko se želi vratiti u formu i poboljšati zdravlje. Sadrži sastojak teobromin koji stimulira izgaranje masti, jednako kao i kofein.

Čaj od koprive je izvrstan čistač tijela i diuretik čijim se redovitim konzumiranjem čisti cijeli probavni sustav. Kopriva je bogata antioksidansima, a ima i protuupalno djelovanje te blagotvorno djeluje na probleme s kožom. Njezina diuretska svojstva pomažu u borbi s celulitom – eliminira toksine iz tijela i sprječava zadržavanje tekućine.

Đumbir je poznat po svom protuupalnom, antibiotskom, antioksidativnom i antiseptičkom djelovanju, a odličan je “borac” i u ratu s celulitom. Taj superkorijen ubrzava metabolizam i odličan je za rješavanje viška kilograma. Čaj od đumbira može spriječiti nadutost i plinove, pospješuje probavu i razgradnju masne hrane, a za još brže “razbijanje” celulita odlično je ulje đumbira koji možete dodati u ulje za njegu i nanijeti na kožu.

Žuti čaj poznat je i kao jedan od najboljih čajeva za mršavljenje. Sadrži EGCG enzime koji troše višak masnoće u tijelu te je odličan za detoksikaciju. Zbog jakog antioksidativnog djelovanja poboljšava cirkulaciju, štiti krvne žile i smanjuje kolesterol. Žuti čaj ubrzava izmjenu tvari, pospješuje probavu i čisti organe od toksina što ga čini odličnim u borbi protiv celulita.

Linker
15. travanj 2024 11:54