POČETNICI

C. Plummer: Zažmirio sam i poljubio Gorana Višnjića

Novi film Gorana Višnjića premijerno je prikazan ovih dana na Filmskom festivalu u Torontu. No, za one koji su se naviknuli gledati hrvatskog glumca kao hrabrog i zavodljivog Luku Kovača u seriji “Hitna služba”, drama “Beginners” (Početnici) bit će pravo iznenađenje, jer 38-godišnji Šibenčanin u njoj glumi ljubavnika ostarjelog udovca, kojeg glumi poznati 80-godišnji glumac Christopher Plummer .

U filmu redatelja Mikea Millsa, koji je scenarij napisao inspiriran priznanjem svojeg 75-godišnjeg oca da voli druge muškarce, Ewan Mcgregor glumi talentiranog ilustratora kojeg otac iznenadi s dvije vijesti – da ima rak i da je napokon spreman priznati da je homoseksualac.

Za slavnog britanskog glumca Christophera Plummera, koji u filmografiji ima više od 150 uloga, a ove je godine bio nominiran za Oscara s filmom “The Last Station”, ovo je bio prvi put da glumi gay muškarca, pa je i sam priznao da mu je bilo izuzetno čudno poljubiti kolegu Višnjića.

– Kada je došao trenutak da moram poljubiti svojeg dečka, koji je naravno izuzetno zgodan, mislim da je on bio nervozniji od mene. No, od toga nismo mogli pobjeći, morali smo to napraviti. Zato smo zatvorili oči i to učinili, i sve je bilo dobro – otkrio je Plummer detalje ljubavne scene s Goranom Višnjićem za novine Globe and Mail.

Višnjić se zasad nije izjasnio o delikatnoj sceni, a, za razliku od Plummera, nije ni prisustvovao svjetskoj premijeri filma u Torontu.

Linker
25. travanj 2024 01:09