POČASNI DOKTORAT

Brutalni Antonio Banderas u akademskoj zajednici

Osmijeh na njegovom licu sve govori: španjolski glumac Antonio Banderas (49) bio je oduševljen što je primio počasni doktorat na sveučilištu Malaga, u gradu u kojem je rođen.

Odjeven u ceremonijalnu odjeću ponosno je okupljenima pokazao svoj doktorski prsten te izjavio da nikada nije mogao očekivati takvu vrstu počasti kad je1980. odustao od fakulteta.

– Zaista cijenim ovo što sam danas primio, želio bih otvoriti prostora za veću suradnju između sveučilišta u Malagi i svijeta filma – objasnio je glumac, suprug holivudske zvijezde Melanie Griffith.

Njegovi obožavatelji zasigurno su zadovoljni činjenicom da je Banderas ponovno potpisao suradnju s kultnim španjolskim redateljem Pedrom Almodovarom, koji ga je angažmanom u svojim projektima vinuo u orbitu slavnih. Oskarom nagrađen filmaš dao mu je glavne uloge u filmovima “Matador” i “Žene na rubu živčanog sloma” a najznačajnija za njegov proboj u Hollywood bila je uloga u drami “Tie Me Up, Tie Me Down”.

Novi film u kojem bi trebao sudjelovati je triler “La Piel Que Habito” ( The Skin I Live In ), a snimanje započinje na jesen ove godine.

Iako autor nije htio otkriti puno o filmu, navodno je riječ o plastičnom kirurgu u osvetničkom pohodu na čovjeka koji mu je silovao kćer.

– To je nažešći film koji sam ikad napisao, a Antonijeva uloga apsolutno je brutalna – objasnio je Pedro Almodovar.

Linker
25. travanj 2024 00:07