Sipa/Cropix / SIPA
PANIKA MEĐU ZVIJEZDAMA

Britney zbog napadaja panike pobjegla s Eltonove zabave? Nije jedina!

Postoscarovski party je mnoge zvijezde izmamio na zajedničko druženje, ali ne i Britney Spears (32) koju je upravo to spriječilo da se pridruži svojim kolegama na crvenom tepihu.

Britney je medijjima nedavno otkrila kako je krenula na zabavu Eltona Johna, ali kada je vidjela mnoštvo ljudi, uhvatila ju je panika i nije se mogla s time nositi. Napadaj je bio praćen preznojavanjem i otežanim disanjem pa je već nakon nekoliko minuta – otišla.

Poznato je kako pop princeza ima dijagnosticiran bipolarni poremećaj i da je već nekoliko puta imala napadaje manije i depresije. Prisjetitimo se samo epizode s pomahnitalim šišanjem glave. Međutim, Britney nije jedina holivudska zvijezda koja pati od BAP-a.

Bipolarni poremećaj ili, točnije, bipolarni afektivni poremećaj (BAP) je psihoza za koju je nekad bio uvriježen izraz manična depresija, a danas se još naziva i poremećajem raspoloženja i oko jedan posto opće populacije će ga razviti za vrijeme svog života.

Glavna karakteristika ovog poremećaja je izmjenjvanje epizoda manije i depresije; u stanju manije misli naviru bujicom, a osoba zrači srećom i samopouzdanjem, a kasnije slijede depresivne misli i osjećaji.

Sve se to izmjenjuje u nepravilnim razmacima, što na kraju dovodi do izrazitog umora i iscrpljenosti.

Zvijezde koje su javno govorile o svom BAP-u su: J. K. Rowling, Brooke Shields, Johnny Depp, Billy Joel, Carrie Fisher, Emma Thompson, Mike Tyson, Ellen DeGeneres, Jim Carrey, Ashley Judd, Sherly Crow te mnogi drugi.

O domaćih zvijezda, jedino je glazbenica Lea Dekleva otvoreno i javno o tome progovorila.

Linker
18. travanj 2024 04:36