STIGAO NASLJEDNIK

Britanija slavi, Kate i William uskoro će pokazati sina

Princ William i vojvotkinja Catherine će, u skladu s tradicijom, pri izlasku iz londonske bolnice Svete Marije, zastati na stepenicama te javnosti i fotografima pokazati novorođenog sina – kao što su to učinili Williamovi roditelji Diana i Charles kad se on rodio.

Budući da je Catherine, prema neslužbenim izvorima, imala nekompliciran i prilično lak porođaj, to bi se moglo dogoditi već u utorak, dan nakon što je rodila. Očekuje se službena izjava princa Williama te Kateinih roditelja, Carol i Michaela Middleton. Sad kad je novi član britanske kraljevske obitelji konačno stigao na svijet, krenula su nagađanja o tome kako će se zvati – u kladionicama najbolje izglede imaju tradicionalna imena poput George, James, Alexander, Louis i Henry, iako se kao vjerojatno spominje i Spencer, što je djevojačko prezime Williamove majke, princeze Diane.

Novopečeni roditelji uredili su dječju sobu u svom stanu u palači Kensington, no kamo će se točno uputiti po izlasku iz bolnice drži se u tajnosti – nagađa se da bi mogli otputovati na kraljičino imanje u Balmoralu u Škotskoj ili u dom Middletonovih u Berkshieru. Jedno je sigurno – princ William uzeo je dva tjedna porodiljnog dopusta nakon čega se vraća na posao pilota RAF-a.

Britanska prijestolnica slavi, a sve znamenitosti Londona okićene su plavo-bijelo-crvenim ukrasima i natpisima ‘It’s a boy!’.

Linker
19. travanj 2024 18:19