MAJKA I KREATORICA

Borna Rajić: Voljela bih da se Hrvatice pronađu u mojoj kolekciji

Nakon što je u Sarajevu za vrijeme trajanja filmskog festivala debitirala svojom modnom kolekcijom , Borna Rajić pokazala je kreacije i Zagrebu, na netom održanom Cro A Porteru. U stvaralaštvu joj je pomogao njen partner, izraelski poduzetnik Ron Hale, s kojim živi u Parizu sa zajedničkim sinom Rafaelom te sinovima iz prvog braka: Bornom, Lukom i Franom.

– U Sarajevu su rekacije bile sjajne. Bili su toliko zahvalni što sam kao modni kreator imala svoj debitantski nastup u njihovom gradu da su me molili da svakako to postane tradicija i da dođemo iduće godine. Strašno su me toplo i srdačno primili i mislim da je to bio konačni poticaj da sam na pravom putu i da ću ići tim smjerom – govori 41-godišnja Zagrepčanka.

Istu kolekciju prikazala je u Zagrebu, a ona najavljuje Borninu viziju ljeta kojeg vrckave dame provode u kockastim haljinicama, prugastim suknjama s motivom francuske trobojnice, retro maramama te romantičnim volanima. No mnogi bi se mogli začuditi što je cijela kolekcija bazirana na francuskim nacionalnim motivima, dok hrvatskima nema ni traga.

– To je zato što u ovoj životnoj fazi, kada se bavim kreativnim izričajem, živim u Parizu i uronjena sam u francusku kulturu te ne mogu pobjeći utjecaju koji ona ima na mene – dodaje bivša supruga Luke Rajića.

Optimistična kreatorica otkrila je da je svoju inspiraciju dobila zavaljujući materijalu, odnosno autentičnoj tkanini iz Vichyja koju je koristila u kolekciji. No to ne znači da Borna Rajić želi svoju prvu kolekciju zadržati samo u francuskim okvirima, dapače.

– Željela bih da cijene budu pristupačne i voljela bih da se Hrvatice pronađu u mojoj kolekciji i da se u njoj dobro osjećaju – otkrila je te dodala da će se prodavati na više distribucijskih kanala širom Hrvatske.

Nakon održane revije brojni prijatelji i poznanici došli su čestitati dobro raspoloženoj Borni, a sasvim je sigurno da je njena želja za radom i spremnost na nove izazove nikoga nije oduševila ravnodušnim.

– Možda majčinstvo i veliki broj djece na neki način održavaju svježinu mog duha pa mislim da se ta jedna svježa energija osjetila i u modelima koje ste večeras vidjeli – zaključila je kreatorica.

Anela Senčar PROČITAJTE VIŠE: Borna Rajić: Majčinstvo mi je na prvom mjestu

Linker
26. travanj 2024 13:41