TRENING S NAJBOLJIM

Borna Ćorić odmjerio snage s Rafaelom Nadalom

Najbolji svjetski junior i 303. igrač na seniorskoj ATP ljestvici na Mallorci je proveo tjedan dana trenirajući s najboljim svjetskim tenisačem – 27-godišnjim Rafaelom Nadalom.

Španjolski tenisač Bornu Ćorića (17) je zapazio lani u rujnu kad je u New Yorku osvojio juniorski US Open, a njihovi su menadžeri ubrzo nakon toga dogovorili spariranje u Nadalovom teniskom centru u Manacoru, gradiću na Mallorci u kojem se rodio. Mladi zagrebački tenisač nije mogao vjerovati da će ne samo upoznati Rafaela Nadala već i odmjeriti snage s tenisačem koji je u njegovim godinama pobjedom nad Rogerom Federerom dogurao do trećeg kola Wimbledona,što je dotad uspjelo samo Borisu Beckeru.

– Na Mallorcu sam doputovao u nedjelju, a već u ponedjeljak oko devet ujutro imao sam zakazan trening u Nadalovu centru. Naš je prvi susret prošao bez mnogo riječi: pozdravili smo se i odmah uzeli rekete u ruke. Uostalom, Nadal je zatvoren i sramežljiv, što donekle i razumijem. Vjerujem da je taj “zid” način da se obrani od brojnih obožavatelja i medija. Razgovarali smo uglavnom o tenisu, a mimo treninga nismo se družili – priznao je Borna.

Damir Leljak

Kako mlada uzdanica hrvatskog tenisa provodi vrijeme kada nije na treningu, gdje se vidi u budućnosti, što kupuje na svjetskim aerodromima i čemu se najviše veseli kada se vrati s putovanja pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (broj 992).

Linker
02. svibanj 2024 10:17