SPEKTAKL: U2 U ZAGREBU

Bono razgalio Maksimir recitirajući Gundulića

Tjedni nestrpljivog iščekivanja pokazali su se opravdanima nakon što je irska grupa U2 odsvirala svoj prvi, od dva predviđena, koncert u Hrvatskoj. Rockeri su u Zagreb došli s vlastitim avionom, koji na sebi ima nacrtani logo turneje, poslijepodne u 16.45, a već u 21 sat započeli su svirku na maksimirskom stadionu.

Započeli su s pjesmama s novog albuma (“Breathe”, “No Line On The Horizon, “Get On Your Boots” i “Magnificent”), što nije dovelo do očekivane erupcije oduševljenja 60 tisuća obožavatelja, među kojima je bio veliki broj stranaca. Iako je dobro primljen, posljednji album “No Line On The Horizon” ipak je inferioran starijim izdanjima grupe, pa je tek s hitovima poput “One” i “Sunday Bloody Sunday” publika počela ovacijama pratiti koncert.

EKSKLUZIVNI INTERVJU: U2

Bono je pripremio iznenađenje, pa je unutar pjesme “One” počeo recitirati Gundulićeve stihove “O lijepa, o draga, o slatka slobodo” posvetivši ih “veličanstvenoj zemlji 1000 otoka”.

Drugi iznenadni trenutak koncerta bila je čestitka gitaristu The Edgeu, koji je u subotu proslavio 48. rođendan. Prigodno otpjevana “Happy Birthday”, ujedinila je cijeli stadion, koji je također dobio poklon – bis na kojem su U2 odsvirali hitove “With Or Without You” i “Moment Of Surrender”.

Linker
19. travanj 2024 23:44