KONCERT: U2

Bono: Nećemo vas zaboraviti

Proveli smo dva divna dana u Zagrebu. Mi vas nećemo zaboraviti, nemojte ni vi nas – poručio je pred kraj drugog zagrebačkog koncerta Bono, vođa irske grupe U2, oduševljenim obožavateljima na punom stadionu u Maksimiru. Uzvici oduševljenja iz publike jasno su pokazali da će više od 60 tisuća ljudi, koliko je došlo na koncert, teško zaboraviti dvosatnu svirku, tijekom koje su Bono i društvo odsvirali niz svojih hitova poput “One”, “With Or Without You”, “Beautiful Day”, “Sunday Bloody Sunday”.

Kao i prvoga dana, Bono je, doduše uz pomoć šalabahtera na ruci, govorio hrvatski i recitirao stihove Ivana Gundulića – O lijepa, o draga, o slatka slobodo. Ovaj put je nadodao i – O lijepa Croatia.

SAMO ZA U2 FANOVE: Velika ponuda albuma po akcijskim cijenama

Na nizu pjesama publika je pjevala glasnije od karizmatičnog pjevača, no posebno dojmljiv bila je izvedba pjesme “Stand By Me” Ben E. Kinga, koju je pjevao cijeli stadion.

– Pozdrav Splitu, Dubrovniku, Sarajevu… – nabrajao je Bono gradove koji su mu bliski srcu, a za svoj trud nagrađen je – trbušnim plesom. Naime, u prvim redovima stajala je tajanstvena mlada djevojka, kasnije će se saznati da se zove Simona, koja je držala natpis na engleskom “ISKUSI TRBUŠNI PLES, BESPLATNO”. Pjevač je odlučio iskoristiti ponudu, pa je obožavateljicu doveo na pozornicu, a ona je ispunila obećano i zaradila ovacije cijelog stadiona.

Posjet Zagrebu, tijekom kojeg im je gradonačelnik Bandić dodijelio plaketu grada Zagreba, U2 su završili s pjesmom “Moment Of Surrender”, ali i obećanjem da će se vratiti.

Podsjetite se kako je izgledao prvi zagrebački koncert

Linker
04. svibanj 2024 08:06