DUJE DRAGANJA

Bojim se prošetati i psa

– Zaista sam razočaran! Ne mogu vjerovati da ni s kim ne mogu zastati na ulici i popričati, otići na piće ili koncert, a da već drugi dan u novinama ne osvane nova ‘ljubavna’ priča. Svjestan sam da sam javna osoba, pa stoga i da moj privatni život privlači pozornost, iako mi to nije drago, ali zašto izmišljati, namjerno pisati laži i dovoditi druge ljude u neugodne situacije i izmišljotinama im zagorčavati život?! I gdje je tome kraj! Više ne znam mogu li s prijateljem otići na kavu jer će me, možda, netko snimiti i proglasiti homoseksualcem, a ni psa se ne usudim prošetati, jer me, možda, netko proglasi zlostavljačem životinja – srdito će Duje Draganja, 24-godišnji splitski plivač i osvajač srebrne medalje na 50 metara slobodnim stilom na Olimpijadi u Ateni.

Plivač, koji već nekoliko godina živi u Americi i tek nakratko svraća u Hrvatsku, ovih dana zbog operacije ramena mora nešto dulje ostati u Zagrebu. A novog dečka u gradu, koji je dosad uspješno privatni život držao po strani, kamere i fotografski aparati vrebaju sa svih strana. Nakon što se stišala priča da je u vezi s Natali Dizdar, u novinama je osvanula njegova slika sa zgodnom tamnokosom djevojkom kojoj pokazuje poruku na mobitelu.

– Natali i ja samo smo prijatelji. Tu je priču lansirala jedna novinarka koja nas je slučajno srela na večeri. Doista ne znam po čemu je ta djevojka mogla zaključiti da smo nas dvoje u vezi: samo smo večerali i razgovarali. A djevojka s kojom me je fotograf snimio na koncertu kubanske glazbe, moja je dobra prijateljica iz Splita s kojom se družim od drugog razreda srednje škole. Svejedno mi je što novine pišu o meni, jer sam prošao mnogo gorih stvari u životu i znam da će to za sedam dana biti prošlost, ali njoj će takve izmišljotine zagorčati život. Ima roditelje, prijateljice, mobitel joj neće prestati zvoniti. Kao što znam da će nekoliko dana zvoniti i mojoj majci koja će bez prestanka objašnjavati kako to nije istina. Na Indoors turniru, održanom prošli tjedan u Zagrebu, do mene je s jedne strane sjeo moj prijatelj, a s druge, sasvim slučajno, jer smo bili u istom društvu – pjevačica Marija Husar. Vjerujte, već sam se pobojao da će netko i od toga napraviti aferu. Duje Draganja otkriva da u njegovom životu postoji djevojka koja mu je osvojila srce i koja mu bezrezervno vjeruje, ali s njom će se pojaviti u javnosti tek kad ona to bude željela. (Diana Šetka/Saša Burić i Davor Matota)

Linker
27. travanj 2024 09:32