INTERVJU

Bojana Petrović: Štikle su mi donijele prvu ulogu

Iako je glavnu žensku ulogu u svom filmu “Visoka modna napetost” mogao dodijeliti Nataši Janjić, jednoj od trenutačno najpopularnijih mladih glumica, zagrebački glumac i redatelj Filip Šovagović na kraju se odlučio za Bojanu Petrović (29), anonimnu apsolventicu povijesti umjetnosti i komparativne književnosti. Bojana, naime, ima sve ono što je Šovagović priželjkivao za lik mlade otočanke zaljubljene u načelnika mjesta Bura – mediteransku ljepotu i temperament, a uz to je i kći poznate zagrebačke glumice Vlaste Knezović te je zasigurno naslijedila nešto od njena glumačkog talenta.

– Ulogu tajnice Mejre, koja ne gubi nadu da će je njen dragi jednog dana odvesti pred oltar, dobila sam zato što dobro hodam u štiklama, znam talijanski i govorim dalmatinskim dijalektom jer mi je mama iz Splita i mnoga sam ljeta provela u Dalmaciji. To je, naime, bilo prvo što me Filip pitao kad smo se upoznali. Bilo mi je neobično što me to pita jer sam se prijavila za statisticu, no sutradan mi je poslao scenarij. Dobila sam glavnu žensku ulogu bez ikakvog probnog snimanja – govori Bojana, koja je nedavno snimila zadnje kadrove na otoku Hvaru i vratila se u svoj djevojački stan u Zagrebu.

Snimalo se u Jelsi i okolici, potom na Palagruži, a ekipa će se ponovno okupiti na premijeri na pulskom festivalu 2012.

– Ta dva mjeseca na Hvaru bila su mi doista nezaboravna. U stankama snimanja sjajno smo se zabavljali, pjevali karaoke uz bazen hotela Adriatic Resort Fontana gdje smo odsjeli. Filip je odličan redatelj koji me, ovako neiskusnu pred kamerama, dobro vodio – govori Bojana Petrović.

I njezini glumački kolege – Goran i Bojan Navojec te njihov treći filmski brat Mijo Jurišić – bili su joj od velike pomoći na setu. Goran Navojec, koji u filmu glumi ambicioznog načelnika Peru Lombardu, Bojaninoga šefa i ljubavnika, opuštao ju je svojim dobro poznatim humorom.

– Imam još nekoliko ispita do diplome. No, gluma mi je očito u krvi, jer kad sam čula da Šovagović snima film, poželjela sam biti u njemu. Prije ovoga samo sam jednom bila na audiciji, prije šest godina za RTL-ovu sapunicu “Zabranjena ljubav”. I tada sam dobila glavnu ulogu, ali sam u zadnji tren odustala jer nisam htjela da me obilježe sapunice – priznaje Bojana kojoj nisu strast štikle, kao većini mladih žena, nego – motori. Vozi ih već deset godina, a lani je kupila moćnu “mašinu” od 600 kubika. Dok je bila na Hvaru, o njenom motoru i osmomjesečnom bokseru Seanu brinuo se Bojanin dečko.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Bojanom Petrović pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.868) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
22. travanj 2024 12:27