GRAMMY

Blistava noć za Adele

Ovo je smiješno – povikala je britanska pjevačica Adele nakon što je na pozornici preuzela nagradu za najbolji album godine i time zaokružila trijumfalnu večer sa čak šest osvojenih nagrada Grammy. No, njezine pjesme i album “21” nikako nisu smiješni, zaključili su glasači za najprestižnije glazbeno priznanje, koji su je još nagradili u kategorijama za najbolju pjesmu i snimku (“Rolling In The Deep”), pop solo izvedbu (“Someone Like You”), najbolji album pop glazbe, a osigurala je i svojem producentu Paulu Epworthu nagradu za producenta godine.

– Ovu ploču je inspiriralo nešto kroz što smo svi prošli, grozna ljubavna veza. A pretvorilo se u stvari koje vam ne mogu ni opisati. Ovo je definitivno godina u kojoj mi se promijenio život – kazala je 23-godišnja Adele Laurie Blue Adkins, ujedno pokazavši da su joj glasnice nakon operacije opet u sjajnoj formi. Naime, na pozornici je izvela sjajnu verziju svojeg hita “Rolling In The Deep”.

Ipak, koliko god su svi bili sretni zbog uspjeha debeljucaste britanske pjevačice, bilo je i više nego očito da je na sinoćnjoj dodjeli nagrada u Los Angelesu prevladavala – tuga. Neočekivana smrt glazbene dive Whitney Houston sve je šokirala, pa je tragična pjevačica bila svima u mislima.

– Počinjemo s molitvom za našu preminulu sestru – kazao je voditelj dodjele LL Cool J , nakon što je Bruce Springsteen otvorio show s pjesmom “We Take Care Of Our Own”, ujedno naglasivši da je dobro da nastave s dodjelom nagrada jer “snaga glazbe sve okuplja zajedno”.

Posebnu posvetu preminuloj pjevačici dala je Jennifer Hudson emotivno otpjevavši njezin hit “I Will Always Love You”.

Uz pokoju suzu, sinoćnja dodjela nagrada donijela je i brojne osmijehe na lica nagrađenih glazbenika. Tako su Foo Fighters kući odnijeli čak pet nagrada Grammy, poharavši rock kategoriju, ali i izgubivši od Adele u kategoriji za najbolji album. Od sedam nominacija, kontroverzni raper Kanye West uspio je dobiti četiri nagrade, među kojima i za najbolju rap pjesmu (“All of the Lights”) i album (“My Beautiful Dark Twisted Fantasy”). Činjenica da postoje već četiri godine i da su objavili drugi album, nije zasmetala glasačima da najboljim debitantom proglase grupu Bon Iver.

Linker
20. travanj 2024 11:52