Tomislav Kristo
ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT

Bio sam lokalni bandit

– Dosad nisam pogledao nijednu epizodu pa ne znam kako izgledam i zračim na malom ekranu. Ali mama mi kaže da je sve okej jer je Jezikova juha – gledljiva – kaže David Skoko (38) koji je od ove sezone novi voditelj emisije Jezikova juha koji je na tom mjestu nasljedio Stephana Macchija.

Reakcije javnosti na istarskog kuhara nadasve su pozitivne, a tetovirani ribar i bajker kaže kako je njegova misija pred kamerama da pomogne ljudima jer i sam iz vlastitog iskustva razumije problematiku hrvatskog ugostiteljstva.

David Skoko s roditeljima i punicom u Banjolama pokraj Pule vodi obiteljski restoran Batelina, koji je u gastroizboru Dobrih restorana ove godine proglašen najboljim u Hrvatskoj. U pomoć im često uskoči i Davidova supruga Ana, koja vodi turističku agenciju u Puli i s kojom David ima dvoje djece: sina Antona (7) i kćer Franku (3).

Skoko se kulinarstvom počeo baviti prije 15-ak godina, a do tada je bio, kako sam kaže, lokalni bandit:

– Nije mi bio problem potući se, bježati motorom od policije – priča David koji je prije negoli se upustio u kulinarske vode radio u komunalnom poduzeću, patijao i jurcao na motoru. Sa svojom suprugom s kojom je već dva desetljeća motociklom je proputovao pola Europe.

Kruno Petrinović

Životni put ovog nadasve zanimljivog kuhara pročitajte u novom broju Glorije koji je na kioscima od 23. listopda.

Linker
25. travanj 2024 10:00