ELTON JOHN

Bijeli tepih za zvijezdu

Pulska Arena ubrzano se u srijedu od ranog jutra dotjerivala za večernji gala koncert, pravi glazbeni spektakl i poslasticu: koncert slavnog sir Eltona Johna.

Od jutra u Arenu se unosila sva sila tehnike i opreme koja je stigla u 12 šlepera. Stigao je i slavni Eltonov bijeli klavir koji će, iako će velika pop-zvijezda nastupiti sa svojim pratećim bendom, biti zvijezda večeri. Za spektakluran početak ovogodišnjeg jubilarnog, 10. Histria festivala pripremljena je i velika pozornica, najveća dosad pripremljena u Areni veličine 24 puta 16 metara. Posebno je uređena i VIP loža u kojoj su VIP gosti imali i pravi VIP tretman. Postavljen je tako bijeli tepih, a za tu su priliku u Arenu unesene stolice i stolovi na kojima su za VIP goste bile poslužene delicije.

Među slavnima počasno je mjesto zauzela najbogatija Hrvatica i prijateljica Eltona Johna Slavica Ecclestone, koja je kupila većinu od 50 ulaznica za VIP ložu. No, spektakl nisu propustili ni hrvatski poslovni ljudi i druge zvijezde. Sir Elton John u Pulu je stigao izravno iz Verone, gdje je večer prije održao koncert.

– Nije tražio nikakav poseban, povlašten status. Nijedan poseban zahtjev nije imao i sasvim je običan i pristupačan – rekao nam je Bashkim Shehu, ravnatelj Histria festivala. Za velikog pjevača organizatori su tako pripremili samo običnu vodu, Janu, koju su iza pozornice na prijašnjim Histria festivalima pili i Luciano Pavarotti i Jose Carreras. – Naći će se iza pozornice i birana istarska vina, koja ćemo velikom pjevaču i darovati.

Elton John, kojemu je ovo prvi nastup u Hrvatskoj, iz Pule će otići s vinima Rossi, Matošević, Kozlović, Demian te maslinovim uljem Agrolagune. Na dar će dobiti i sliku pulskog akademskog slikara Erosa Čakića – otkrio nam je Shehu. Dodao je kako mu je posebna čast da upravo sir Elton John otvara 10. jubilarni Histria festival i kako je, iako je bilo najavljivano da će nastupiti samo s klavirom, odlučio pulskoj, hrvatskoj publici i festivalu predstaviti se s pratećim bendom.

Silvana Fable/EPEHA

Linker
25. travanj 2024 09:18