DVOSTRUKO SLAVLJE

Bianca Matković: Za Božić sam donijela novi život

Obitelj donedavne saborske zastupnice Biance Matković (37) dočekala je svoj prvi Božić učetvero. Prije dva i pol mjeseca rodila je drugog sina, Lucasa, a kako je stariji Franco na Badnjak proslavio deveti rođendan, sa suprugom Vladimirom (38), privatnim poduzetnikom, pripremila je dvostruko slavlje.

– Moj najljepši Božić bio je onaj kad sam na Badnju večer rodila prvog sina. Suprug, koji je na oba porođaja bio uz mene u rađaonici, tada mi je na sâm Božić u bolnicu donio veliki buket crvenih ruža. I brzojavi s čestitkama bili su iznimno emotivni. Odisali su vjerom u život: jer Božić znači rođenje, a ja sam donijela novi život – kaže Bianca Mat­ković koja je na Badnjak sa starijim sinom okitila bor. Suprug je tradicionalno bio zadužen za unošenje u dnevni boravak i postavljanje na stalak dva metra visokog umjetnog bora, koji je ove godine ukrašen u boji šampanjca i nijansama zlatne.

Osim što je mami dodavao kuglice, umjetnu božikovinu i grane hortenzije, Franco je složio i jaslice. Bianca ih je naslijedila od bake i stare su tridesetak godina. Onako kako on postavi figurice, nitko ih ne smije ni slučajno pomaknuti. A kad je sve to gotovo, Francu je prepušten i najsvečaniji trenutak, paljenje lampica.

Na božićnom ručku okupljaju se kod suprugovih roditelja Luke i Zdenke, a na Štefanje kod kuće pripremaju dječji rođendan s feštom za Fran­cove prijatelje.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Božiću u obitelji Biance Matković. U tiskanom izdanju Glorije (br. 885) saznajte i kako je Bianca kao djevojčica razbijala kuglice te što se našlo na njenom blagdanskom stolu. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 04:29