Claudia Klein / HAVC press
S ONE STRANE

BERLINALE Zrinko Ogresta u najboljem društvu na premijeri svog filma

U sklopu službenog programa Panorama na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu održana je svjetska premijera filma Zrinka Ogreste S one strane.

Redatelj je na premijeri bio u društvu svojih najbližih suradnika iz filma – Ksenije Marinković, Lazara Ristovskog i Tihane Lazović, te direktora fotografije Branka Linta, montažera Tomislava Pavlića, ravnateljice filma Maje Vukić te ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoja Hribara.

Claudia Klein / HAVC press

Foto: Claudia Klein/HAVC press

– Hvala vam što ste nam dopustili da svoj film predstavimo na ovom velikom i važnom festivalu. Ovo je moj sedmi film, ali prvi koji sam radio u koprodukciji s dvije zemlje; Hrvatskom i Srbijom. Svi vjerojatno znate da su te dvije zemlje ratovale, a moj se film bavi problemom s kojim se susreću obje strane. ‘S one strane’ zida, ulice ili uma. Ovo je film koji se gleda srcem i tako ga treba doživjeti. Da samo racionaliziramo, umjetnost ne bi postojala – rekao je Ogresta nakon projekcije u Berlinu.

S one strane napeta je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
16. travanj 2024 20:52