BONDOVA DJEVOJKA

Berenice Marlohe: Severine mi otvara sva vrata

Čak i da više ne snimi nijedan film, francuska glumica Berenice Marlohe ostat će zapamćena – kao i svaka ljepotica iz filmova o tajnom agentu 007. Naime, dosad malo poznata 33-godišnja Parižanka, koja je dobivala omanje uloge u televizijskim serijalima, nova je Bondova djevojka u filmu “Skyfall”, koji igra u kinima od 1. studenoga. Tako se atraktivna glumica, odrasla u obitelji kinesko-kambodžanskog liječnika i francuske pedagoginje, pridružila nizu slavnih kolegica – među kojima su Ursula Andress, Jane Seymour i Halle Berry – koje su zavodile Jamesa Bonda pred kamerama. Kao atraktivna Severine, Marlohe se pojavljuje u većini scena s Danielom Craigom , koji već treći put glumi slavnog tajnog agenta, pa se zajedno s njim pojavljuje na premijerama “Skyfalla” u svjetskim metropolama.

Kako ste dobili ulogu u filmu “Skyfall”? – Godinama sam pokušavala pomaknuti karijeru s mrtve točke, ali to je bilo teško jer me nijedan agent nije htio zastupati. Onda sam čula da se u Parizu priprema audicija za novi film o Jamesu Bondu, na internetu pronašla kontakte agentice za glumce te joj poslala životopis i fotografije. Na moje iznenađenje, nekoliko tjedana poslije pozvali su me na audiciju s brojnim drugim glumicama. Tada je bila prisutna samo agentica, a ubrzo sam pozvana i na drugu audiciju, gdje je bio i redatelj Sam Mendes. Na kraju sam ušla i u treći krug, a taj put su uz redatelja bili i Daniel Craig i producenti. Bio je to dugačak proces, ali, na moju veliku sreću, s pozitivnim krajem.

Zašto vas prije ovog filma nijedan agent nije htio zastupati? – Mislili su da izgledom nisam “dovoljno” Francuskinja pa je njihovo prvo pitanje uvijek bilo koga poznajem, jesam li dobra s nekim redateljem ili producentom, a kada bih odgovorila negativno, samo bi mi se zahvalili. To je taj zatvoreni krug koji osam godina nisam uspijevala probiti. Sada se sve promijenilo. Imam američkog agenta koji mi redovito šalje ponude za filmove o kojima bih prije samo sanjala.

Pročitali se dio velikog intervjua s Berenice Marlohe, a zašto je htjela odustati od glume, kako ju majka razbjesni te mnoge detalje o novoj Bondovoj djevojci pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 930) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 21:58