PRIVATNO I POSLOVNO

Begini: Oženjeni smo, slobodni i ludo zaljubljeni

Čini se kako mladom tamburaškom sastavu Begini sve ide od ruke – tjedno odrade više nastupa diljem Hrvatske i u susjednoj Sloveniji, a pjesma „Obriši suze“, duet s Ivanom Zakom, veliki je hit na radio postajama. Kako izdržavaju tako naporan tempo, pati li radi toga njihov privatni život i kakvi su im planovi za budućnost otkrili su u razgovoru. Prilično tajnoviti što se tiče privatnih života, ipak su priznali poneki detalj:

Begini zajedno nastupaju već više od 10 godina. Što vas, osim ljubavi prema glazbi, drži na okupu svo to vrijeme? Nekad se i sami čudimo kako smo to izdržali. No morate prihvatiti činjenjicu da je život u bandu vrlo zanimljiv. Iz dana u dan se događa nešto novo. Prošli smo zajednički mnoge uspone i padove, te u ovom trenutku sumnjamo iskreno da se nešto može dogoditi da se ta naša mala zajednica na bilo koji način uzdrma. Teško da bismo to uspjeli da nismo sami sebe doživjeli kao jednu malu zajedničku obitelj.

Tjedno odradite i do 4 nastupa. Kako izdržavate tako naporan tempo? Što vam nedostaje, kako na to reagiraju ukućani, djevojke, bavite li se čime osim pjevanjem te pate li drugi poslovi radi karijere? Mnogi od nas su odrasli u obiteljima gdje tambura nije bila strani pojam, tako da su obitelji brzo navikle na naš glazbeni život. Vjerujemo da je svim glazbenicima tako. To je jedan strastven život koji živiš ili ne živiš. Mi smo ga odavno odlučili živjeti i sve smo prilagodili tome. Istina, bez podrške svojih najbližih ne bismo uspjeli, ali i oni su shvatili da je naša ljubav prema tome prejaka i sto postotno su nas podržali i ovim putem im zahvaljujemo na tome. Radimo mi i druge poslove, evo kao primjer naš primaš Damir Špigelski – Tića je instruktor u autoškoli. Svi njegovi učenici nakon uspješno položenog vozačkog ispita uz to što su naučili odlično i zakonito upravljati vozilom nauče i pjevati pjesme Begina…

Može li se u Zagrebu uskoro očekivati nastup Begina? Ove godine nastupamo diljem Hrvatske, ali često i u susjednoj Sloveniji gdje veseli činjenica da nas publika prihvaća jako dobro. Evo svu zagrebačku publiku pozivamo na svoj veliki nastup u Book Caffeu, 22. listopada. Drago nam je da se u tom zagrebačkom klubu razvila velika tamburaška priča, a da smo baš mi bili oni koji su u startu ”probijali led”.

Kakvi su vam daljnji planovi? Kada možemo očekivati novi singl, nove glazbene suradnje? Ovih dana smo jako zaposleni. Evo stiglo je vrijeme da završimo svoj album koji će uskoro ugledati svijetlo dana. Jako smo ponosni na našu suradnju s našim prijateljem i sugrađaninom Ivanom Zakom koji je autor svih naših tekstova. Snimili smo sve demo snimke i moramo se pohvaliti da smo jako zadovoljni novim uradcima. Album će imati desetak pjesama među kojima će se naravno naći i pjesme ”Za sve moje bivše”, ”Da si tu”, ”Obriši suze” i naš najnoviji singl ”Dolazi trideseta”.

Mario, poznato je kako si ljubimac ženskog dijela publike. Kako se radi toga osjećaš? Jesi li imao kakvih neugodnih iskustava? Meni je najveća sreća kada vidim da publika pjeva naše pjesme. Radilo se o muškoj ili ženskoj publici najljepše je kada čuješ da te publika nadglasa tvojom pjesmom, a to je po meni jedini ispravan način, odnosno smisao bavljenja glazbom. Izuzetan je to osjećaj. Svjestan sam činjenice da na našim nastupima ima veliki broj ženske publike. I izuzetno mi je ugodno (nikada neugodno) kada me nadglasaju baš žene i cure. Vjerujte mi, to je jedan od najvećih razloga koji iz dana u dan tjera mene i moje dečke da budemo što bolji, kvalitetniji i zanimljiviji.

A ostali Begini? Oženjeni, sretno zaljubljeni, slobodni? Baš smo nedavno negdje pročitali kako su slobodni muškarci zanimljivi udatim ženama, a oženjeni slobodnim curama. Ili možda obrnuto? Nismo više sigurni. Uglavnom mi smo u ovom trenutku vrlo sretni, ima nas i oženjenih, i slobodnih, ali i ludo zaljubljenih…

Linker
20. svibanj 2024 22:10