DINO DVORNIK - POSLJEDNJI OPROŠTAJ

Baš onako kako bi tata htio!

Na zagrebačkom Krematoriju, danas u 16 sati, na vječni je počinak ispraćen kralj hrvatskog funka Dino Dvornik.­ Prije početka ispraćaja puštali su se Dinini najveći hitovi; “Ella”, “Junak plaže”, “Afrika”, “Zašto praviš slona od mene”. ­

Na cvijećem prekriven lijes pokojnikova supruga Danijela stavila je njegov crveni cilindar i omiljenu mu playstation igricu Call of Duty. Uz odar su stajali Husein Hasanefendić, Duško Ljuština, Aki Rahimovski, Rajko Dujmić i Milan Bandić.

Sam ispraćaj započeo je pjesmom Tedija Spalata “Dalmatino” u izvedbi klape Kampanel, a Dinina prijateljica, pjevačica Alka Vuica, održala je govor.

– Dragi naši, ljubav je bila sramežljiva. Dolazila je u obliku glazbe, u ritmu muzike za ples. Umorna od licemjerja, baš kao što si bio i ti, sad stojim tu na odru i častim te prijateljstvom. Samo umjetnici znaju kako svijet treba izgledati. To si bio ti. Hodajuća glazba. Tvoja bol bila je svjetska bol jer si bio spojen sa svemirom – govorila je Alka.

Potom je Ivana Kindl otpjevala “Ljubav se zove imenom tvojim”, a nakon toga prolomio se dugi pljesak jer se odar s Dininim tijelom počeo lagano spuštati. Nakon završetka službenog dijela ispraćaja opet su se počele puštati Dinine pjesme te su okupljeni, iako u suzama, plesali, pjevali te uzikivali pokojnikovo ime; Dino, Dino…

Alka Vuica pred sam kraj svima je kazala: “Ljudi, živite život kakav je on htio, plešite i ne dajte da ovu zemlju preuzmu narodnjaci” , nakon čega je dobila velik pljesak.

Barbara Ivezić

Svečana komemoracija u Zagrebačkom kazalištu mladih

Linker
19. travanj 2024 07:31