BEZ PLANOVA U 2010.

Barbara: Želim manje rada za više love

“Rano jutro, pola pet, svakog dana putuje, moja Milena”, dirljiva je pjesma Novih fosila koja bi se mogla preimenovati u “Moja Barbara”.

Jer i 39-godišnja Barbara Kolar, voditeljska partnerice Dušku Ćurliću u TV showovima Zvijezde pjevaju i Ples sa zvijezdama, još za mraka izlazi iz svog stana na zagrebačkoj Knežiji i hita prema zgradi radija Antene Zagreb u Buzinu gdje “zacvrkuće” već u šest sati.

Vjernim slušateljima tog radija uljepša svako jutro duhovitim dosjetkama, britkim komentarima te zafrkancijama s kolegama u studiju. Njezina neiscrpna energija je zarazna, pa ako i nije vaš dan, Barbi će ga svakako uljepšati. Iako svoj posao na radiju voli najviše na svijetu, jednako je “zaštitni znak” spomenutih televizijskih spektakala već četvrtu sezonu.

Njezine haljine, frizure, šminka i šale česta su tema razgovora uz kavu, ona je plavuša koja ne “nadahnjuje” vicmahere i voditeljica koja se i te kako može ponositi obrazovanošću, elokventnošću i snalažljivošću.

Što vam je obilježilo proteklu godinu? – Buđenja u cik zore, svih pet radnih dana u tjednu, i odlasci na posao na radio Antenu Zagreb.

Po čemu ćete je najviše pamtiti? – Godina mi je doslovno proletjela, bez nekih dramatičnih uspona i padova. U konačnici ću se vjerojatno sjećati puta u New York s prijateljicom Irinom Čulinović-Soldat, proslave 39. rođendana u Londonu u bratovom društvu i nedavnog posjeta Las Vegasu. Osim toga, ovo je bila godina odličnih koncerata kojima je zajednički predznak nostalgija: Đorđe Balašević, Momčilo Bajagić Bajaga, Zdravko Čolić, grupa Pet Shop Boys, Elton John…

Što smatrate svojim najvećim uspjehom? – Čini mi se da sam 2009. šetala utabanim stazama, što je u ovim turbulentnim vremenima već gotovo samo po sebi uspjeh. Veoma sam ponosna na rezultate slušanosti Antene Zagreb koja je po istraživanju u studenom veća od pedeset posto. Iza toga stoji cijeli tim i mnogo njihovog rada, ali dajem si za pravo misliti da smo Ivan Vukušić i ja našim Jutarnjim showom barem malo pridonijeli tomu. Za koju godinu vjerojatno ću se sjećati i kako sam u potrazi za izazovom prošetala satenske cipelice na podiju TV showa Ples sa zvijezdama i bila na nekim lijepim naslovnicama.

Koje događaje biste najradije izbrisali? – Na globalnom planu sigurno bi se dalo ponešto napraviti s ratovima, glađu i klimatskim promjenama. U lokalnim okvirima, recesija, siromaštvo i kopanje po kontejnerima ne bi postojali, svi ljudi koje volim bili bi zdravi i sretni, a Vjekoslav Šutej i Silvana Novak (i Michael Jackson) još bi bili živi.

Kakvi su vam planovi u 2010.? – Odustala sam od planiranja jer mi je išlo na živce kako mi sve zamišljeno obično propadne. Doduše, život bez planova pretvori se u preživljavanje, pa sam i to odlučila promijeniti te počela planirati neke jednostavne stvari: kupit ću novi auto, nabaviti psa, redovito vježbati, provesti tri tjedna u komadu na ljetovanju i otputovati nekamo gdje još nisam bila. I, svakako planiram postati “Forty and Fabulous”.

Što si želite u novoj godini? – Biti miljenica sreće! Što sam starija, sve mi se mudrijom čini stara narodna “Bolje se roditi bez one stvari nego bez sreće”. No, imajući u vidu onu noviju, koju je skovala Oprah Winfrey – “Sreća je susret pripreme i prilike”, potrudit ću se osigurati uvjete koji bi joj odgovarali. I sebi i drugima želim zdravlja, osobnog mira, mnogo ljubavi, veselja i zadovoljstva. A možda još i – manje rada za više love, ili recimo, smrt recesije u teškim mukama.

Marijana Marinović

Linker
26. travanj 2024 23:58