OMILJENI PROFESOR

Baltazar se vratio!

Najpopularniji hrvatski animirani lik, profesor Baltazar vratio se nakon dugog izbivanja danas u Zagreb kako bi najavio svoj skori povratak u domove hrvatske djece. Naime, na inicijativu Zagreb filma, restaurirano je i digitalizirano svih 59 epizoda animiranog filma o simpatičnom znanstveniku koji uz pomoć kompliciranog stroja rješava probleme svojih sugrađana te će se uskoro početi prokazivati na malim ekranima i moći kupiti na DVD-u.

Dočekala ga je puna dvorana kina Europa, a među prisutnima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je Baltazara proglasio dječjim ambasadorom. Iz prvog su reda profesora gledali i njegovi tvorci – Zlatko Grgić i Boris Kolar, koji mu je smislio ime te Ante Zaninović, Pavao Štalter, Milan Blažeković i Zlatko Bourek koji su svojim radom znatno doprinijeli seriji o profesoru Baltazaru.

Središte Zagreba pretvoreno je u Baltazargrad, a bogati program za malu i veliku djecu traje cijeli dan.

Omiljeni profesor svojim povratkom konačno postaje pravi hrvatski brend. Naime, u trgovinama One2Play, a kasnije i na ekskluzivnim prodajnim mjestima, prodavat će se ograničena serija igračaka i poklona s likom Baltazara, kao i šest slikovnica s njegovim avanturama.

Ti će artikli imati oznaku odgovorne kupnje, odnosno dio prihoda od njihove prodaje namijenjen je stipedniranju djece i mladih putem Zaklade Profesor Baltazar.

Linker
03. svibanj 2024 10:52