PRIRODNA NJEGA

Bakina ulja za ljepše noge Nike Antolos

Za pjevačicu Niku Antolos, članicu grupe Feminem, počela je sezona ulja – arganovog, bademovog, maslinovog… Nakon što se nanesu na tijelo i lice, štite kožu od vanjskih utjecaja i istodobno u njoj zadržavaju vlagu

Ako ste ljetnu garderobu (s tugom) pospremili u tamnije kutke ormara, psihički se pripremili za nove poslovne izazove i počeli se privikavati na gužve u gradu, vrijeme je da se suočite s još jednom postljetnom ‘traumom’: poput baruta suhom kožom koja svrbi, zateže i peruta se. Na uzroke ne treba trošiti mnogo vremena – svi već znaju da su glavni ‘krivci’ sunce, more, vjetar i klorirana voda – već pronaći način da se koža vrati u stanje ravnoteže.

Nika Antolos, članica grupe Feminem, vjeruje da se to može postići uz pomoć organskih ulja. Ona su, naime, vrlo intenzivna, a na koži stvaraju film koji ima dvostruko djelovanje: s jedne strane štiti je od štetnih vanjskih utjecaja, a s druge – zadržava vlagu.

– Volim ih i zato što se lakše razmazuju, ljepše mirišu, a i noge mi bolje izgledaju kad se malo sjaje – šali se 22-godišnja Riječanka, koja se uljima njegovala cijelo ljeto koje je provela u rodnom gradu, na Krku, u Karinu i na Pagu.

Od ‘nonica’ je kupovala domaće maslinovo ulje s mrkvom i limunom, a nakon dolaska u Zagreb, u kojem odnedavno živi, podvrgnula se profesionalnim tretmanima na bazi prirodnih ulja.

Jedan od najnovijih tretmana za obnovu kože tijela je After Summer Body Glow kozmetičke kuće Dr.Hauschka. Započinje pilingom sa sitnim zrncima morske soli – bogatom mineralima, aminokiselinama i vitaminima – koja potiče izlučivanje štetnih tvari te višak tekućine iz kože i potkožnog tkiva. Sol se miješa s ‘koktelom’ ulja, konkretno baznim sezamovim (prirodnim UV filtrom) te eteričnim uljima naranče, mimoza i ruže. To će kožu očistiti, vratiti joj vlagu i pripremiti za masažu uljem od lavande i mahovine koja, navodno, štiti od zračenja.

Tretman traje 80 minuta, cijena mu je 280 kn, a isušenoj koži vraća sjaj. Opuštajući, a ujedno hidratantni tretman za lice je After Summer Face, koji se radi s proizvodima Primavera. Uz tretiranje ajurvedskih točaka, blagi piling i nanošenje maske za dubinsko čišćenje, njegov nezaobilazni dio je masaža uljima sjemenki, među kojima dominiraju one vučjeg trna. Narančaste bobice tog grma, čije je porijeklo Azija, imaju regenerirajuća i antioksidativna svojstva jer obiluju karotinom i vitaminima C, E i F. Tretman traje 45 minuta, a cijena mu je 180 kn.

Damir Leljak

Linker
24. travanj 2024 07:38