NOVA PRINCEZA

Bajkovito vjenčanje princa Alberta i Charlene Wittstock

­Punih 55 godina nakon što je njegov otac, knez Rainer III, oženio njegovu majku, holivudsku glumicu Grace Kelly, 53-godišnji monegaški princ Albert priuštio je svojim podanicima prvo vjenčanje suverenog vladara kneževine Monako. Dugogodišnji neženja, za kojeg se već počelo nagađati hoće li ikada stupiti pred oltar, danas se vjenčao s odabranicom svojeg srca, 33-godišnjom južnoafričkom plivačicom Charlene Wittstock.

TKO JE SVE DOŠAO NA VJENČANJE?

Dan prije bračne zavjete izmijenili su u gradskoj vijećnici, a danas su isto ponovili i po vjerskom obredu, ali ne u katedrali sv. Nikole, gdje su se vjenčali Albertovi roditelji, knez Rainier III. i glumica Grace Kelly, koja je tad postala princeza Gracia Patrizia; katedrala je jednostavno premala za 800 uzvanika, koliko su ih Albert i Charlene pozvali na svadbu.

Stoga se svečani obred održao pod vedrim nebom, u vrtu palače Grimaldi popločenom s tri milijuna bijelih i šarenih oblutaka i dijelom na grandioznim stubama u obliku potkove do kojih je mladenku po crvenom tepihu dopratio njezin otac Michael Wittstock.

POGLEDAJTE KAKO JE PROŠLO CIVILNO VJENČANJE

Bajkovitom vjenčanju, koje je na najbolji način opovrgnulo tračeve da se Charlene Wittstock dvoumi oko udaje za princa Alberta, prisustvovale su brojne poznate osobe, od modnih dizajnera Karla Lagerfelda i Giorgia Armanija, preko najbogatijeg Francuza Bernarda Arnaulta, sve do holivudskog glumca Rogera Moorea.

Linker
14. travanj 2024 19:13