HRABRI POTHVAT

Ashton Kutcher otputovat će svemirskim brodom u orbitu

Baš kao što je među zvijezdama postao pionir u korištenju društvenih mreža poput Twittera, Ashton Kutcher odlučio se na puno hrabriji pothvat i postao 500. mušterija koja će isprobati komercijalne letove svemirskim brodom Virgin Galactic britanskog tajkuna Richarda Bransona (61). Ovu vijest potvrdio je sam multimiljarder na svom blogu te dodao kako mu je 34-godišnji glumac u kratkom razgovoru rekao da je ‘uzbužen’.

– Nakratko sam nazvao Ashtona te mu čestitao i poželio dobrodošlicu. Oduševljen je, baš kao i mi, što mu se pružila prilika da bude među prvima koji će prijeći granicu (i natrag!) i osjetiti magiju svemira – dodao je Branson.

Slavni Britanac u listopadu prošle godine otvorio je prvu komercijalnu svemirsku postaju ikad u pustinji Novog Meksika te je nedavno izjavio kako se nada da će se prvi letovi početi odvijati kroz dvanaest mjeseci.

– Kao što možete vidjeti, naši svemirski brodovi nisu samo predivni, već su u posljednjoj fazi iscrpnih proba letova. Orijentirani smo na sigurnost i osigurat ćemo sve što je potrebno kako bismo, prije nego što počnemo s komercijalnim uslugama, bili sigurni najviše što možemo, – osobno ću biti na prvom komercijalnom letu sa svojom djecom! – rekao je Branson.

Brojne privatne kompanije požurile su se kako bi popunile prazninu koju je ostavila NASA, nakon što je prošle godine zatvorila svoj 30 godina dug shuttle program. Richard Branson rekao je kako teži tome da letove u svemir učini sigurnima i dostupnima za mase, ali još uvijek su rezervirani samo za one koji si mogu priuštiti trenutnu cijenu ulaznice od 200 000 dolara. Ipak, Kutcher i ostali entuzijasti doći će nadomak svemiru, budući da je riječ o suborbitalnim letovima koji će putnike dovesti na oko 110 kilometara visine, gdje će moći iskusiti nultu gravitaciju i vidjeti sjaj Zemlje u odnosu na ostatak svemira.

Linker
19. travanj 2024 04:55