EKSKLUZIVNO ZA GLORIJU

Arcade Fire: Uzbuđeni smo što ćemo svirati u Hrvatskoj

Prošli je tjedan bio jedan od najnapornijih, ali i najuzbudljivijih za kanadsku rock-grupu Arcade Fire. Započeli su ga osvajanjem Grammyja za najbolji album godine, nastavili trijumfom u Londonu, gdje su na dodjeli BRIT nagrada proglašeni najboljom stranom grupom, a završili promocijom svojeg prvog filma na Berlinskom filmskom festivalu. Kratkometražni film ‘Scenes From the Suburbs’, koji je inspiriran njihovim hvaljenim albumom ‘The Suburbs’, grupa je napravila u suradnji s redateljem Spikeom Jonzeom, a u Berlinu su ga predstavili braća gitarist Will i pjevač Win Butler te klavijaturistica Regine Chassagne, ujedno Winova supruga.

­­

Što očekujete od svojeg prvog nastupa u Hrvatskoj, koji ćete održati 21. lipnja na ­INmusic festivalu? Win: Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo napokon svirati u Hrvatskoj. Oduvijek nas je interesirala istočna Europa. Will: Uvijek je lijepo svirati u zemlji sjajnih košarkaša.

Koje hrvatske košarkaše poznajete? Win: Iskreno, bojim se odgovoriti na ovo pitanje, jer ću možda kazati nekog Srbina (smijeh). Will: Ja znam Tonija Kukoča, on je zaista bio odličan košarkaš.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 842) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
29. travanj 2024 04:31