Antonija Šola: Lijepa kosa daje mi sigurnost

Uloga u sapunici ‘Zabranjena ljubav’ Antoniji Šoli donijela je popularnost, novo iskustvo i brojna prijateljstva, no, na žalost, i neke neželjene posljedice. Nošenje umetaka, svakodnevno pranje i feniranje te učestala bojenja njezinu su kosu – drastično prorijedila. A što je naj­­­­­­gore, za oporavak joj je trebalo pet godina, točno onoliko koliko je prošlo od snimanja serijala što se sada reprizira na RTL 2.

I upravo kad je se ponadala kako je vlasi uspjela ‘sanirati’ – na­­nošenje­­m hranjivih seruma i maski te izbjegavanjem agresivnih kemijskih, mehaničkih i termičkih postupaka – stiglo je proljeće. Sezona je to, naime, pojačanog opadanja kose, jer dolazi do obnove vlasišta, pa se 33-godišnja zagrebačka pjevačica, glumica i autorica tekstova malo zabrinula. Stručnjaci, međutim, kažu da je to normalan proces i da za brigu nema razloga, a neki čak tvrde da su priče o proljetnom opadanju kose – mit. To jest, da s prvim toplijim danima više pažnje posvećujemo fizičkom izgledu pa primjećujemo ono što inače ne bismo. Mnogi, naime, ne znaju da dnevno izgubimo i do 100 vlasi koje se ubrzo nadomjeste novima. Tko, međutim, tom procesu želi prkositi, odnosno priželjkuje još gušću, čvršću i zdraviju kosu, treba slijediti pravila kojih se drži i svestrana Antonija Šola.

– Puštam kosu da se prirodno osuši, ne peglam je, ne lakiram, rijetko je bojim, nježno češljam, ne izlažem suncu… Lijepa i njegovana kosa važna je svakoj ženi, a meni daje i sigurnost na pozornici – priznaje Antonija Šola, dodajući kako odnedavno koristi i preparate iz Keuneove linije Care Line De­­rma Activating, koji nisu pogodni samo za sezonski gubitak kose.

Linker
14. travanj 2024 02:30