MODNI INTERVJU

Antonija Mandić: Skinula sam 15 kilograma i ne želim stati

Zarazan smijeh, britkost, duhovite upadice i temperamentna gestikulacija ono je po čemu je Antonija Mandić postala prepoznatljiva kao voditeljica i urednica RTL-ova talk showa Studio 45, u kojem s poznatim osobama “pretresa” aktualne društvene teme. No, negdašnja novinarka Exkluziva, za koji je radila intervjue s holivudskim zvijezdama, svakako neće proći nezapaženo ni izgledom. Ponajprije zbog visine od 186 centimetara, ali i vitke linije koju je istesala u posljednjih godinu dana. Tri puta tjedno vježba, odlazi na limfne drenaže i zdravo se hrani pa je skinula petnaestak kilograma – i na tome ne misli stati.

Jeste li promijenili odjevni stil otkako ste smršavjeli? – Ne, osim što je sada sve dva broja manje nego prije.

Što ste učinili sa starom odjećom? – Darovala je Caritasu.

Koje boje i uzorke najviše volite, a što izbjegavate? – Volim sve boje i uzorke, a izbjegavam jedino vodoravne linije jer me vizualno proširuju.

Kupujete li iz potrebe ili iz hira? – Uglavnom iz potrebe. Imam sreću da mogu kupiti odjeću koju mi stilistice odaberu za emisiju. Platim im kad ju donesu i ne moram obilaziti dućane.

Znači li to da se vaš televizijski i osobni stil ne razlikuju? – Pa i ne mnogo. Uvijek je to klasika s povremenim izletima u nešto nedefinirano. Jedino što u studiju ne nosim Ugg čizme, a privatno gotovo da ih ne izuvam.

Koliko ste najviše novca spremni izdvojiti za čizme ili cipele? – Tu, na žalost, nemam mnogo izbora. Nosim broj 44 pa obuću, ako pronađem broj, kupim bez mnogo razmišljanja. Veliki brojevi su vrlo skupi pa zavidim frendicama koje odu na kavu i usput kupe neke trendovske sezonske cipele za samo 200 kuna.

Gdje kupujete obuću? – Nekad, dok sam više putovala zbog posla, mogla sam je kupovati u europskim metropolama te u Sjedinjenim Državama. Kod nas, tu i tamo, nešto pronađem u dućanu Humanic, a jedne sandale mi je napravio domaći dizajner Ivan Ledenko. Čekam da se i drugi njegovi kolege pokrenu.

Nosite li visoke potpetice? – Imam jedne cipele, ali su samo za studio – 12 centimetara čistog užasa! Imate li omiljeni modni detalj? – Da, satove i naušnice. Imam tri sata, od kojih mi je najdraža bijela Nautica, koju sam dobila na dar prošlo proljeće, i barem desetak pari naušnica. Volim one većih dimenzija, koje mi izrađuje prijateljica Tea Devčić.

Koji je najskuplji odjevni predmet u vašem ormaru? – Bunda Max Mara, koju sam dobila na dar prije desetak godina.

Znači li to da niste protivnica nošenja krzna? – Draže mi je umjetno. Od pravog imam jedino tu bundu.

Koje vam godišnje doba najviše odgovara što se odijevanja tiče? – Ljeto! Kaftani, japanke i šeširi moja su kombinacija iz snova.

Koji je vaš najveći modni gaf? – Široke i duboke Tommy Hilfiger traperice i kratka vunena tunika s potpisom J.Lo, u kojima sam izgledala pregolemo. I baš u takvom “izdanju” otišla na intervju s Colinom Farellom i Angelinom Jolie u Los Angelesu 2005. Nikad si to neću moći objasniti.

Što nikad ne biste odjenuli – osim spomenute kombinacije? – Top koji otkriva trbuh.

Koja vas odjeća na muškarcu može privući, a koja odbiti? – Muškarci koji radnim danom gradom hodaju u trenirkama – a da nisu profesionalni sportaši – kod mene nemaju prolaz. A privlačan mi je svaki frajer u odijelu.

Koju poznatu ženu smatrate modnom ikonom? – Pomalo zavidim Sarah Jessici Parker jer zna spojiti naizgled nespojivo, i to u većini slučajeva izgleda odlično. Meni to baš ne uspijeva, a voljela bih da se znam igrati s odjećom.

U koje biste se povijesno razdoblje voljeli vratiti što se mode tiče? – Ni u jedno. Naše doba je modno najliberalnije pa, primjerice, možete odjenuti krinolinu i ne izgledati čudno. Pogledajte samo Lady Gagu!

Damir Leljak

Linker
29. travanj 2024 04:33