VODITELJICA U KUHINJI

Antonija Blaće: Slatko mi je jedina slabost

– Nikada u životu nisam bila više fit nego sada. Otkad sam u listopadu prošle godine počela intenzivno trenirati u teretani i promijenila način prehrane, osjećam se kao druga osoba. Nisam previše smršavjela, ali sam puna energije i ništa mi nije teško – kaže Šibenčanka Antonija Blaće (33), voditeljica na RTL Televiziji i Narodnom radiju. Za sve je kriv, otkriva, njezin novi projekt, RTL-ov kviz “Tog se nitko nije sjetio”. Oduvijek je imala običaj prije novog poslovnog izazova malo poboljšati kondiciju u teretani, ali ovaj puta se tako zaljubila u vježbanje s trenerom Draženom Ivezićem, da sada teretanu posjećuje pet do šest puta tjedno.

– Vježbam prije ili poslije posla i nimalo se ne štedim, a kad pretjeram, odem na masažu. Osim toga, potpuno sam zaboravila na brzu hranu i na peciva iz pekare. Sama kod kuće pečem kruh od crnog brašna, sa sjemenkama i bez kvasca. Ustajem u 6.30 i pojedem zobene pahuljice s voćem, a kako cijeli dan provodim na poslu, marendu, ručak i užinu prethodno pripremim pa nosim sa sobom. Zato su mi ruke, kad dolazim na posao, uvijek pune vrećica s hranom – otkriva Antonija Blaće. A u vrećicama nosi posude s kuhanim povrćem, razne salate i napitke od kojih najviše voli onaj od sirove mlade blitve ili špinata, jabuke, pola banane i malo vode. Za njega tvrdi da je, osim što osvježava, odličan lijek i za mamurluk.

Njezin dečko Hrvoje Brlečić (30), vaterpolist zagrebačke Mladosti, oduševljen je njezinim novim sportskim načinom života, no mrvicu manje njezinom ljubavi prema sirovom zelenom povrću.

Pročitali ste skraćeni tekst o kuhinji Antonije Blaće. Cijelu verziju sa zanimljivim receptima potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 958). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
18. travanj 2024 03:59