ZDRAV ŽIVOT

Antonija Blaće: Marljivo vježbam u teretani

Možete li nabrojiti najveće hitove popularnog hrvatskog benda Daleka obala, u kojim je sve filmovima glumila Cameron Diaz, znate li navesti turnire koje je osvojio Goran Ivanišević – samo su neka od pitanja zabavnog game showa “Tog se nitko nije sjetio” koji se počeo prikazivati od sredine rujna na RTL televiziji. Riječ je o jednom od najpopularnijih natjecateljskih formata u svijetu, rađenom po licenciji “Pointless“, produkcijske kuće Endemol. Kviz su započeli Britanci još 2009. godine, a ovogodišnja prosječna gledanost je 3,6 milijuna. Hrvatsku inačicu vode Krešimir Sučević-Međeral i Antonija Blaće, čija je vrckavost i opuštenost privukla velik broj natjecatelja. Čak su priznali da su se prijavili zbog simpatične Tonke.

– Kviz je baš onako “light”, veseli, neopterećujući format. Vjerujem da će biti sve slađi kako noć bude prije padala. Normalno da laska kad čujem da se prijavljuje dosta natjecatelja. Neki kažu radi mene, al’ mislim da je ustvari to kombinacija svega. Sami kviz je primamljiv, a sad da sam baš ja osobno primarni razlog… Ne znam, smišno mi je to. Ne smiješno, nego baš ono, dalmatinski smišno. I drago, naravno – zadovoljno veli Antonija u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Kakvi su natjecatelji? Možete li im pomoći kod odgovora? Koja pitanja su vas se dojmila i možete li sebe zamisliti kao natjecateljicu? – Pomoći ne smijem, a uostalom, ja i nisam zadužena za odgovore. Kako kandidati odgovore, ja moram ponoviti za njima, ne smijem ispravljati krive odgovore, čak ni krive izgovore. Krešo se time bavi, zato je tu! Među ostalim, a natjecatelja ima stvarno raznih, dolaze u svim oblicima i formatima, većina dolazi probati nešto novo i zabaviti se. S Krešom se super slažem. Oboje smo Vage po horoskopu, išli smo čak u istu srednju, generacija smo. Dobro, on je išao u drugi turnus, u klasičnu gimnaziju, ja u jezičnu, Križanićevu. Nismo se poznavali tada, ali ja ga se baš sjećam! On mene ne. No, krasno!

Radite na Narodnom radiju? Kakve izazove pruža radio, a kakve TV? – Koliko su ta dva medija slična, toliko su i različita. Volim i jedno i drugo, stvarno. Radio je na dnevnoj bazi “live” format.

U središte zanimanja javnosti došli ste kao sudionica “Big Brothera”. Iako su neki bili skeptični u početku, vi ste ipak hrabro krenuli u voditeljske vode i osvojili simpatije gledatelja. Kako vi gledate na taj svoj put? – A joj, ma i danas kad vrtim film u glavi, sve mi je to nekako nevjerojatno da se tako poklopilo. Baš su mi se nebesa nasmiješila. Nikad ne bih ušla u te vode da mi se to nije ponudilo. A opet, nekako, sad mi je čudna pomisao da radim nešto drugo.

Gdje se vidite za nekih desetak godina, u istom poslu, u glumi, pjesmi, u kuhinji možda? – U kuhinji sam uvijek. A ostalo… A joj, za deset godina je već malo previše godina da gnjavim publiku svojim talentima, ha-ha-ha. Ali, sve što ste naveli mi se sviđa i pomalo me privlači, nažalost, nisam nešto osobito talentirana u tim područjima. Da mi je pjevati… ajmeee… ništa ambiciozno, ono, zapjevati na nečijoj svadbi… onako, zabavljački, ne sad da glumim Celine Dion.

Ne krijete da ste se posve predali tjelovježbi. O kakvom programu je točno riječ? Jeste li promijenili prehranu ? – Je, je, marljivo vježbam u teretani. Evo, sad će godina dana. Super se osjećam i to je najvažnije. A prehrana, ništa posebno. Već godinama ne jedem neke nezdrave namirnice, tako da mi promjena na još zdravije nije teško pala. Volim baš te teme, zdravu hranu, organsko. Pravi sam povrćojed pa mi sve to paše. Mislim da bih oglodala nogu od stola da mi netko kaže da je zdrava.

Linker
16. travanj 2024 11:16