ŽIVOT I UMJETNOST

Anne Hathaway vrišti i plače dok joj režu kosu

Glumica Anne Hathaway (29) se za ulogu Fantine u filmu ‘Les Misérables’ dugo pripremala, a poduzela je i neke drastične mjere.

Kako glumi siromašnu tvorničku radnicu koja postaje prostitutka ne bi li se prehranila, svoju ionako mršavu pojavu trebala je dodatno stanjiti. U tu svrhu se podvrgnula dijeti od tek 500 kalorija dnevno koja ju je u samo 20 dana gotovo prepolovila. Također, glumica je trebala svakodnevno ići na satove pjevanja budući da u filmu svi glumci pjevaju svoje uloge.

Međutim, vjerojatno najteže je glumici pala scena u kojoj Fantine prodaje vlastitu kosu ne bi li zaradila nešto novca. Hathaway nije koristila periku nego je dopustila da joj zaista odrežu kosu na pozornici, a u najavi filma se vidi njezina reakcija za koju nije jasna granica između glume i stvarnosti.

Film redatelja Toma Hoopera inspiraciju pronalazi u knjizi Victora Hugoa o bivšem zatvoreniku Jeanu Valjeanu kojeg čitav život progoni policajac Javert, a čiji se svijet promijeni kada obeća Fantine na samrti da će se brinuti za njezinu kćer Cosette. U filmu pored Hathaway glume Hugh Jackman, Russel Crowe, Amanda Seyfried i Eddie Redmayne, a manje uloge imaju Helena Bonham Carter i Sacha Baron Cohen.

Linker
26. travanj 2024 00:16