NEKRHKA PLAVUŠA

Anja Alavanja: Pucam bolje od mnogih muškaraca

Otkako je prije osam godina stigla na male ekrane, kao jedna od finalistica showa Nove TV u ko­jem su se tražili voditelji, Anja Alavanja polako, ali sigurno, penje se na karijernoj ljestvici. Studentica novinarstva na Fa­­kultetu političkih znanosti u Zagrebu počela je kao voditeljica, reporterka, pa autorica priloga na Novoj TV, a odmah je postala i rado viđena gošća na društvenim događanjima.

Prije pet godina prešla je na Croatian Music Channel, gdje je 2008., osim vođenja top-ljestvice i talk showa CMC Caffe, u kojem ugošćuje poznate glazbenike, postala i urednica govornih emisija. A otkako je ta televizija prije nekoliko mjeseci dobila nacionalnu koncesiju, pa se njihove emisije koje promoviraju domaću glazbu gledaju u cijeloj državi, i Anja Alavanja je prisutna u mnogim hrvatskim domovima i polako stječe status TV zvijezde.

Njezin privatni život ta­­kođer je vezan uz glazbu jer je plavokosa Zagrep­čanka godinu i pol u vezi s 15 godina starijim Želj­kom Romcem, gitaristom u bendu Massima Sa­­vića, agronomom, magistrom ekonomije te vlasnikom tvrtke za uvoz i konzalting u poljoprivredi.

Čime vas je osvojio Željko Romac? – Volim duhovite i strastvene muškarce. Nikad nisam bila s nekim tko je “plošan”, dosadan i ne zna se šaliti na svoj račun. Mnogi se, doduše, čude kako sam završila sa Željkom jer sam se uvijek zafrkavala na račun muškaraca koji na tulumima sviraju gitaru i pjevaju “Krivo je more”. No, uz njega sam zavoljela gitaru, iako on meni ne svira jer mi je to malo patetično. Mi smo nekonvencionalan par: ne slavimo Valentinovo, ne idemo na romantične večere, ne kupujemo skupe darove… Cijenim male znakove pažnje i raznježi me, primjerice, kad mi kaže da mu ne moram peglati košulju prije nastupa.

Planirate li brak? – Zasad ne, ali jednog dana će sigurno i to doći na red. Priželjkujem skladan brak kakav imaju moji roditelji, Lidija, aranžerka izloga, i Boško, komercijalist. Obožavam djecu, a trenutačno sam zaokupljena dvomjesečnom nećakinjom Evom. Kad god mogu, odem k mojoj godinu dana starijoj sestri Ini, kako bih čuvala Evu ili je samo promatrala dok spava. Često se osjećam kao druga mama i svojoj devetogodišnjoj sestri Lari, kojoj nije drago što sam zbog ovog intervjua propustila njezin nastup u ritmici. Morala sam joj obećati da ću gledati snimku na kameri i odvesti je na koncert Shakire u zagrebačkoj Areni.

Čime se bavite u slobodno vrijeme? – Željko i ja često odlazimo na kuglanje, vozimo bicikl, igramo ping-pong ili stolni nogomet. Uvijek sam voljela “muške” sportove pa su svi ostali zapanjeni kad sam nedavno pobijedila u gađanju iz zračne puške u vikendici mojih roditelja u Podgariću na obroncima Moslavačke gore. U konkurenciji sam imala petoricu muškaraca, među kojima su bili i moj tata i dečko. Željko me pogledao i rekao: “S tobom nema zafrkancije”.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćeni intervju. Sve o Anji Alavanji potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 852) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
23. travanj 2024 20:46