IMPERATIV LJEPOTE

Anja Alač: Pazim na sebe više nego Ines Matošić

Mnogi još pamte dolazak Jessice Albe na glamuroznu holivudsku manifestaciju, njenog savršenog make-upa, ljupke frizure, raskošne kreacije modne kuće Valentino i – nimalo savršenih noktiju. Dežurni kritičari stila odmah su prokomentirali kako se tako neuredni nokti već dugo nisu pojavili na crvenom tepihu, te da se katastrofa mogla izbjeći da je, poput velike većine Amerikanki, lijepo gelirala nokte.

To u slučaju 29-godišnje holivudske glumice kojoj je prirodan izgled na prvom mjestu, ne dolazi u obzir, ali zato s novom Colour Gel metodom tvrtke O·P·I ne bi trebala imati estetskih dvojbi. Riječ je o jednostavnom tretmanu koji ne traje dugo i omogućuje vrlo prirodan izgled nokata, čija ploča ostaje nakon skidanja laka u gelu ista kao što je bila prije.

Beogradskoj glumici Anji Alač (23), primjerice, takva drama s noktima ne može se dogoditi: zvijezda RTL-ove sapunice “Ruža vjetrova” koristi O·P·I trajne lakove u gelu i zahvaljujući njima, ruke su joj uvijek u savršenom stanju.

– Moj lik, Ines Matošić Odak, ambiciozna je mlada žena kojoj je vanjština veoma važna, a ja sam, možda, još više od nje usredotočena na svoj izgled. Nepisano pravilo mog posla jest da u svakom trenutku moram izgledati besprijekorno, a ruke i nokti su neizostavni dio te priče. Jedno vrijeme sam odlazila na “geliranje”, a onda sam otkrila Colour Gel – govori 23-godišnja glumica.

Radi se zapravo o “običnom” laku za nokte, pojačanom akrilitom (topivim gelom) koji je zadužen za trajnost laka i postojanost boje. Prije njegova nanošenja nema rašpanja površine nokata (zbog čega mnoge žene zaziru od geliranja), već je potrebno samo oblikovati nokte kao i kod klasične manikure. Potom se nanose dva sloja gel-laka, a svaki se suši u LED-lampi desetak minuta – bez zagrijavanja i neugodnog peckanja.

Kompletan postupak traje čak manje od uobičajene procedure uljepšavanja nokata – samo 40-ak minuta. Boja se ni nakon dva tjedna neće oštetiti, no nokat će naprosto izrasti – korijen se tada može prelakirati klasičnim lakom i tako još malo “produžiti” vijek trajanja te manikure. Cijena tretmana s paletom O·P·I gel-lakova, koji se zasad nude u 36 nijansi, kreće se od 180 do 240 kn, ovisno o salonu.

Linker
28. travanj 2024 07:54