Cropix
KONFERENCIJA O PREVENCIJI SEKSUALNOG NASILJA

Angelina Jolie: Silovanje je najgori zločin protiv civila

Slavna glumica sudjelovala je u Sarajevu na konferenciji o prevenciji seksualnog nasilja u ratovima, a danas putuje u Srebrenicu gdje će se susresti s majkama poginulih i sa silovanim ženama iz tog grada, piše klix.ba

Angelina Jolie (38) doputovala je u Sarajevo zajedno s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije, Williamom Hagueom, koji je na konferenciji Prevencija seksualnog nasilja u sukobima, osnaživanje uloge regionalnih sigurnosnih snaga u operacijama podrške miru priznao da je kampanja sprječavanja seksualnog nasilja djelomično nadahnuta glumičinim filmom U zemlji krvi i meda.

Cropix

Poznata glumica naglasila je da joj je drago što je ponovno u Sarajevu, a u obraćanju pripadnicima Ministarstva obrane koji sudjeluju u mirovnim misijama istaknula je da je silovanje najgori zločin protiv civila.

– Vaša misija kao mirovnjaka je sprječavanje toga. Zahvaljujući vama žrtve će moći tražiti pravdu. Nadam se da će vam ovo biti inspiracija kao što je bila i meni – rekla je Angelina.

U Sarajevu su i naši predstavnici, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i ministar branitelja Predrag Fred Matić, koji su iskoristili priliku i slikali se s poznatom glumicom.

Twitter

FOTO: Twitter

Linker
19. travanj 2024 16:44