Split, 290616. Celnici zupanijskih organizacija HDZ-a na konferenciji za medije uoci unutarstranackih izbora. Na fotografiji: kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenkovic. Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Foto: Duje Klarić / EPH / CROPIX
U NOVOJ GLORIJI

Andrej Plenković - Nova zvijezda u političkoj areni

Europarlamentarac Andrej Plenković iza sebe ima briljantnu karijeru u kojoj dosad nije bilo “pogrešnih koraka”, a njegovim kozmopolitskim vidicima i spremnosti na suradnju divili su se i političari drukčijih opcija, poput Tonina Picule, Vesne Pusić i Zorana Milanovića. U svakom slučaju svi se slažu da je riječ o iznimno pristojnom, obrazovanom, uglađenom i smirenom političaru. Jedino mu neki zamjeraju što je u pravu politiku ušao tek 2011., kad je postao član HDZ-a.

No možda je naprosto čekao pravi trenutak. Napokon, ni u privatnom životu nije naprečac donosio odluke – oženio se tek u 44. godini. Pravnik, diplomat i europarlamentarac koji je najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a svaki četvrtak žuri iz Bruxellesa u Zagreb da bi barem vikend proveo sa suprugom Anom i sinčićem Marijem te odigrao tenis s prijateljima.

I dok karijeru spremno podastire “na pladnju”, kad je riječ o privatnom životu Andrej Plenković nije toliko riječit pa se o njemu jako malo zna. Cijelu priču o kandidatu za predsjednika HDZ-a, o njegovoj obitelji, školskim danima i počecima karijere pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 30. lipnja. Uz novi broj Glorije ne propustite prilog Stil i ljepota -ljetni vodič na 44 stranice.

Napisale Diana Šetka i Jagoda Zamoda

Linker
29. travanj 2024 13:47