SIJAMSKI BLIZANCI

Andrea Šušnjara s novom frizurom na susret s novinarima

Nakon kratkotrajne avanture s Ivanom Kovač, grupa Magazin jučer je predstavila svoju novu pjevačicu Andreju Šušnjaru. Mlada pjevačica trebala je postati članom grupe još 2003. godine, no nesretni splet okolnosti, među kojima je bila i iznenadna bolest, prolongirali su njezin debi s Magazinom na jučerašnji dan.

A kako bi spremna dočekala novinare u zagrebačkom studiju Trooly, gdje je grupa snimala pjesmu “Sijamski blizanci”, 23-godišnja pjevačica pripremila je i – novu frizuru. Razigrani uvojci na njezinoj plavoj kosi kao da su odavali veselje što je na novom početku u karijeri, koja se od početka odvija pod nadzorom Tončija Huljića. Naime, na estradi je debitirala 2004. godine s nastupom na Dori, kada je s pjesmom “Noah” bila druga, a pažnju javnosti privukla je i nastupivši prošle godine s Igorom Cukrovom na Eurosongu.

Gap između ta dva događaja ne bi bio toliko velik da u međuvremenu nije oboljela od raka jajnika.

– Nevjerojatno je kako se stvari u životu ponekad poslože. Na onaj nesretni ginekološki pregled otišla sam između dvije probe s grupom Magazin, u kojoj sam trebala početi pjevati. Tako je nekoliko dana prije odlučio Tonči Huljić, koji me otkrio kao 17-godišnju učenicu solo pjevanja u Glazbenoj školi Josipa Hatzea, koju je pohađala i njegova kći Hana. Tada smo započeli suradnju, a osim dva nastupa na Dori, 2005. sam debitirala na Splitskom festivalu s njegovom pjesmom “Kad zažmirim”, za koju sam nagrađena kao najbolji debitant. Glazbenu školu na kraju nisam završila jer mi je bilo važnije na vrijeme maturirati u Jezičnoj gimnaziji, a i bilo mi jasno da će moja pjevačka karijera ići u drugom smjeru od opernih pozornica – kazala je pjevačica u prošlogodišnjem intervjuu Gloriji.

Zanimljivo je da je na dan predstavljanja nove pjevačice, grupa Magazin ujedno i posljednji put nastupila s pjevačicom na odlasku. Naime, Ivana Kovač, kćer Miše Kovača, posljednji je put pjevala hitove Magazina sinoć na Noći Splićana u zagrebačkoj diskoteci Saloon.

Linker
19. travanj 2024 05:10