PROTIV VRUĆINA

Andrea Šušnjara: Moja kozmetika na +30

Premda joj je more na dohvat ruke, 24-godišnja Splićanka Andrea Šušnjara ovog se ljeta nije baš pretjerano nauživala njegovih blagodati. Kako je stalno na gažama, samo se jednom tjedno uspije osvježiti u moru pa joj ne preostaje ništa drugo negoli da se protiv vrućine bori – termalnom vodom u spreju.

– Kako stalno putujem, nerijetko i za velikih sparina, u svojoj torbici uvijek imam termalnu vodu Avene. Ona mi je važnija čak i od make-upa. Dobro, ljeti ga čak ni za nastupe ne koristim mnogo: tonirana krema, maskara i neutralan ruž sasvim su mi dovoljni – objašnjava pjevačica grupe Magazin, za čije je lice i bolje da na ovakvim vrućinama izbjegava šminku.

Zbog većeg stupnja vlage u zraku i visokih temperatura pore se proširuju pa koža lakše i brže upija slojeve šminke i prljavštinu, što može uzrokovati infekcije. Ako se već šminkamo, to neka onda budu preparati s mineralnim pigmentima. Minerali, naime, ne ulaze u kožu već ostaju na površini.

Andrea Šušnjara postupa pravilno nanoseći lagane kreme na bazi termalne vode, koje ne maste kožu te imaju zaštitni faktor. Svjetloputi ljudi poput nje ljeti mogu imati problema s kožom – svrbežom, crvenilom, osjećajem zategnutosti i perutanjem – što (zbog ‘otežane’ proizvodnje elastina i kolegena) uzrokuje ubrzano starenje. Te negativne promjene najprije zahvaćaju područje oko očiju, gdje je koža najtanja. Andrea Šušnjara s tim područjem ima problema, ali ne zato što živi u “najsunčanijem gradu na svitu” – nego zbog umora i neprospavanih noći.

Što nam još treba ljeti da bismo se osjećali dobro i izgledali dobro? Ponajprije osvježavajući mirisi – toaletne vode i dezići na bazi citrusa – ali i preparati za njegu tijela s rashlađujućim efektom, koji će uz redovito korištenje omogućiti da lijepa preplanula boja potraje što dulje.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Više detalja o proizvodima za njegu lica i tijela tijekom ljeta pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.867) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
19. travanj 2024 12:07