POBJEDONOSNA GODINA

Ana Zaninović - ljepotica ubojita poput kobre

Kobre su brze, precizne i ubojite – baš poput Ane Zaninović (24), svjetske prvakinje u tae-kwon-dou u kategoriji do 53 kilograma. Kolege iz splitskog kluba Marjan s razlogom su joj dale taj nadimak, jer Ana se u borbi na parteru pokazala kao neprijeporna vladarica. Osim što je u svibnju osvojila naslov svjetske prvakinje u Južnoj Koreji, sa šest uzastopnih pobjeda proglašena je i najboljom sudionicom prvenstva.

No njezin put do uspjeha – kao i u većine njenih kolega – bio je trnovit: na Svjetskom prvenstvu borila se s povišenom temperaturom, a na kvalifikacijama za olimpijadu slomila je ruku. Sve njezine medalje usrećuju njenu tri minute mlađu sestru Luciju, aktualnu europsku prvakinju do 49 kilograma, kojoj sliči kao jaje jajetu.

Zajedničko im je i što su prve hrvatske sportašice koje su osigurale nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, a upravo na tim kvalifikacijama – koje su se održavale u Azerbejdžanu – Ana je slomila ruku.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Ani Zaninović. U tiskanom izdanju Glorije (br. 886) pročitajte i kakve muškarce vole blizanke Ana i Lucija, gdje i kako žive i studiraju te kako je Ana u dramatičnom finalu kvalifikacija osigurala Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Linker
25. travanj 2024 13:09