INTERVJU

Ana Sasso: Dosad nisam trebala estetske operacije

Za Anu Sasso godine doista ne znače ništa. Bivša manekenka i Miss Jugo­slavije iz 1982. ima tijelo kakvo je imala i u vrijeme kad je snimila reklamu za Pipi i postala seks-simbol za kojim su uzdisali muškarci, a žene im nisu mogle na tome zamjeriti. Iako je kročila u 48., bez problema se na plaži pojavljuje u bikinijima jer i dalje plijeni poglede. No, od te vanjske ljepote, njoj je mnogo važnija unutarnja. Kao i mir, staloženost, duhovnost, mudrost i tolerantnost, što dolaze s godinama, pa su i one dobrodošle. Zahvaljujući vitkoj liniji, jednako joj dobro pristaju traperice, haljine i razne sasvim obične kombinacije, ali i te kako zna zablistati.

Što mislite o estetskim operacijama? – Iako sam ne jedanput prozivana da sam radila kojekakve zahvate, evo prilike da se oglasim o toj temi i razočaram sve koji vjeruju u kuloarske priče. Ne, nikad ništa na sebi nisam korigirala operacijama. Imala sam sreću da ih dosad nisam trebala, a i dalje sam zadovoljna svojim izgledom. A što donosi budućnost, ne znam, pa zato neću reći da to nikad ne bih učinila. Svakako pozdravljam kad se za takav zahvat odluče osobe s vidljivim manama i deformacijama zbog kojih su sputane i nesretne. Ne shvaćam, pak, da to čine mlade osobe koje nemaju nijedan konkretan razlog osim hira ili trenutačnog trenda i pritom nemaju granica pa narušavaju svoju prirodnost i ljepotu.

Je li se poimanje ljepote promijenio od vremena kad ste vi bili misica? – I te kako! U moje vrijeme žene su doista bile prirodne ljepotice. Estetska kirurgije bila je nepoznanica na našim prostorima. Danas djevojke jako rano počnu s korekcijama, pa je već time vidljiva razlika. Ja doista respektiram svako razdoblje, i jasno mi je da svako vrijeme slavi svoj ideal ljepote. Moje je karakterizirala prirodnost, koju danas zamjenjuje, rekla bih, “uniformnost”.

Kad ste sobom bili najzadovoljniji? – S velikim zadovoljstvom kažem da je to razdoblje nakon četrdesete. Nakon svih uspona i padova te brojnih iskustava – i pozitivnih i negativnih – evoluirala sam u svakom smislu. A nadopunjuje me i duhovnost. Sve me to sada čini prezadovoljnom.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Anom Sasso pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 868) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
26. travanj 2024 13:13