PRIORITETI

Ana-Marija Vrdoljak ne želi se odvajati od kćeri

Stigla je naša prva žar ptičica!, s radošću su u zagrebačkom kazalištu Žar ptica dočekali rođenje svoje “kazališne” bebe Ive Katarine Vrdoljak. Jer njezina je mama Ana-Marija Vrdoljak (36) glumica, a tata Jerko Domagoj Vrdoljak (33) poslovni tajnik u tom kazalištu za djecu. Otkako se nakon isteka rodiljnog dopusta, početkom ožujka Ana-Marija vratila na posao, šestomjesečnu Ivu Katarinu čuva baka Jasna Vrdoljak, umirovljena TV montažerka. Dali su joj “prednost” pred drugom bakom zato što je njoj to prvo unuče, dok ih Ana-Marijina mama Katarina Bokor već ima – četvero. Mlada glumica zasad igra u mnogim starim predstavama, među kojima su – “Kako je naša mama postala zmaj”, “Dnevnik Pauline P.”, “Sasvim sam popubertetio” i “Mačak u čizmama” – a kad uskoro počne pripremati novu predstavu, “Mrvice iz dnevnog boravka”, nada se da će uspješno uskladiti majčinstvo s glumom. A kako u kazalištu za djecu predstave ne završavaju kasno na večer, stizat će doma uspavati kćerkicu.

Od malene se zasad ne želi odvajati dulje od nekoliko sati. Stoga je na kraju odustala od puta u New York, gdje je njezino kazalište nedavno gostovalo s predstavom “Čudesni svijet brojeva”, premda je poziv isprva oduševljeno prihvatila. Iako se muž nije htio upletati u njenu odluku, i on je odahnuo kad je čuo da ipak ne ide na petodnevno gostovanje.

– Nije mi nimalo žao. I već zamišljam kako ćemo jednog dana svi troje putovati u New York – kaže Ana-Marija Vrdoljak, čiji je filmski prvijenac, dokumentarac “Lica glumice”, koji je prije tri godine režirala prema vlastitom scenariju, bila izvršna producentica te autorica stihova za završni song, već otputovao iz Zagreba u Sjedinjene Države . I to zahvaljujući Angelini Jolie .

– S pozivnicom sam krenula na premijeru njezinog filma “U zemlji krvi i meda” u Arenu, sa željom da je upoznam i darujem joj DVD sa svojim filmom. Ušla sam u Arenu, još sam bila u kaputu, okrenula se, i odjednom se na crvenom tepihu preda mnom pojavila Angelina Jolie. Krhka i nježna. Očito, u pravom sam se trenutku našla na pravom mjestu. Zastala mi je knedla u grlu. No, duboko sam udahnula, ohrabrila se i započela razgovor. Kazala sam joj da se divim njezinom radu, što se odlučila režirati takav film. Zatim sam joj rekla da sam i ja također glumica, i da sam napravila jedan film koji bih joj željela darovati. Objasnila sam joj da je to film o četiri hrvatske glumice, na što je rekla da je to interesantna tema, te da joj se osobito sviđa naslov. Dok je moj DVD preuzimala osoba iz njezina osiguranja, Angelina Jolie joj je rekla: “Čuvaj mi to!” Taj naš susret je trajao nekoliko minuta, sve se tako brzo dogodilo da su mi se tek kad je ona produžila po crvenom tepihu, noge odsjekle od uzbuđenja – priča Ana-Marija Vrdoljak, vjerujući da će Angelina Jolie pogledati njezin film. Tko zna, možda uskoro dobije povratnu informaciju iz Hollywooda. Potaknuta uspjehom svog prvog filma, koji je prikazan na nekoliko festivala, već ima ideju za igrani film, opet prema vlastitom scenariju. No, ne želi srljati. A kako nakon rođenja kćerkice na drukčiji način prihvaća stvari oko sebe, priznaje da ju je majčinstvo obogatilo i kao glumicu.

Napisala Jagoda Zamoda Snimci: Mario Kučera

Linker
18. travanj 2024 15:43