MODNE TAJNE

Ana Maras: Teško mi je odoljeti muškarcu u odijelu

PRVI SVEČANI IZLAZAK – Bilo mi je sedam godina i išla sam na tetino vjenčanje. Za tu prigodu mama mi je sašila haljinicu s volanima i napravila bob frizuru, i tako uređena plesala sam cijelu noć. Drugi ozbiljniji svečani izlazak bila je maturalna večer u mom rodnom Splitu: odjenula sam crnu dugu haljinu, nešto u stilu pedesetih godina, a kombinirala sam je sa satenskim rukavicama do lakta i štiklama Ledenko (sve splitske maturantice bile su Ledenkove klijentice). I tada sam imala bob frizuru.

MOJ IZBOR ZA SVEČANE PRIGODE – Obožavam haljine i imam ih pun ormar. Najviše mi pristaju pripijene, srcolikog dekoltea i dužine do koljena. Omiljena mi je jedna boje breskve i otvorenih leđa, koja do sada nikoga nije ostavila ravnodušnim. Volim i pratim modu, ali ne držim do trendova. Cijenim dizajnere Alexandera Wanga, Alexandera McQueena i Azzedinea Alaiju, čije kreacije podsjećaju na umjetnička djela.

NAJVIŠE POZORNOSTI IZAZVALA SAM… – Kad sam u krinolini otišla na subotnji party u zagrebački klub Jabuka.

ŠLJOKICE ILI SVILA? – Šljokice na haljini, a svileno donje rublje. ČIPKA – Obožavam čipku! Imam čipkaste haljine, suknje, košulje, kratke hlačice, rukavice…. Najbolja mi je kombinacija čipkastog donjeg rublja, samostojećih čarapa i vrtoglavih štikli.

ISPOD ČIPKE NOSIM… – Jednostavno rublje, najčešće crno ili u boji kože.

FRIZURA ZA SVEČANE PRIGODE – Najviše volim raspuštenu kosu, ali u posebnim prigodama napravim frizuru u skladu s odjećom – uz crno mi, primjerice, pristaju trake za kosu, ukrasi od perja ili šeširi.

KLASIČNI MODNI DODACI – Nisam klasičan tip, nego sam vrlo razigrana. Imam crnu pismo-torbu, ali i razne torbice u bojama, a obožavam šešire i ukrase za kosu.

NAKIT – Ne skidam prsten od bijelog zlata s cirkonima i plavim safirima koji sam dobila za 30. rođendan od moje obitelji. Nakit od dragih ljudi ima za mene veliku emotivnu vrijednost, poput ogrlice od Swarovski kristalića, koju sam dobila od glumice Linde Begonje.

UZ TAKAV STIL, IDEALAN PARTNER JE… – Svejedno, samo da je moj! Ali, teško mi je odoljeti muškarcu u odijelu…

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o Ani Maras pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.887) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
30. travanj 2024 02:16