AFP/Cropix
ZABRINUTA I USTRAJNA

Amanda Peet na udaru javnosti zbog svog stava o cijepljenju djece

Poznata glumica 2008. godine postala je glasnogovornica skupine Every Child By Two, organizacije koja potiče cijepljenje djece i od tad se nalazi pod kritikom velikog broja roditelja koji se ne slažu s njom.

U prosincu 2014. godine Amanda Peet (43) rodila je treće dijete, sina Henryja i ponovno se našla u središtu rasprave oko cijepljenja djece protiv bolesti kao što su ospice, zaušnjaci i rubeola.

– Mnogi roditelji su se pobunili zbog nedavnog izbijanja ospica, koje smatraju izravnom posljedicom onih koji ne žele cijepiti svoju djecu – izjavila je poznata glumica i dodala kako je to jako velik problem.

– Nikad ne znate tko je u vašoj blizini prijenosnik nekih strašnih bolesti koje bi mogle biti spriječene pravovaljanim cjepivom – rekla je Amanda i dodala kako prima brojne uvredljive poruke zbog svog aktivizma koji propagira cijepljenje djece.

– Ta tematika me se uvelike tiče jer imam troje djece i ne može se proturječiti znanosti, ali s druge strane ne mogu je svi niti razumjeti – izjavila je za kraj uspješna glumica koja smatra kako bismo trebali učiniti sve da zaštitimo djecu, a cijepljenje je jedan od prvih koraka.

Linker
20. travanj 2024 12:02