TATINA PODRŠKA

Aljoša Asanović: Ponosan sam na kćer

Od svoje prve kolekcije prikazane u ožujku 2010. godine na Cro A Porteru, talentirana 23-godišnja Anamarija Asanović do danas je postala ime čije kreacije nose samosvjesne žene sa stilom, poput poduzetnice Sanje Duggan koja je i zaštitno lice kampanje za novu kolekciju . Egzotičnim zvukovima orijentalne glazbe i skladnim pokretima trbušnih plesačica, splitska je dizajnerica kročila u novo izdanje domaćeg tjedna mode koji se održava u zagrebačkom Westgateu te prikazala zaokruženu kolekciju čija je nit vodilja bila Indija.

– U Indiji nisam bila, ali boje su me nekako podsjećale na nju i htjela sam dokazati ljudima da se moje haljine mogu nositi u bilo kojem điru i stilu. Zato sam baš izabrala orijentalni koji, naravno, nije specifičan za ovo područje. To su klasične haljine koje se mogu nositi, ne samo ove godine, nego i iduće, ali i svaku sezonu – izjavila je dizajnerica.

Kolekcija naziva ‘May victory be yours’ uključivala je turbane, čipku, svilu i pokoji zanosni uzorak, no Anamarija nam je otkrila da je ne interesira kreiranje komada koji su isključivo trendovski, već na umu ima ženu koja voli ženstvenost i eleganciju.

– Ja u biti kreiram klasične komade. To je kao mala crna haljina u ormaru – dodala je.

Njen pročišćeni stil s daškom romantike zasigurno je odraz studija dizajna na prestižnom Institutu Marangoni u Milanu. Otkrila je da voli nositi svoje kreacije, ali da na njih nisu imune ni njene prijateljice, od kojih dobiva kritike i komentare. No nikakve kritike ne mogu je smesti na njenom putu, a na pitanje je li se odmalena htjela baviti modnim dizajnom odgovara smiješkom:

– Uvijek. Ništa drugo ne znam raditi.

– Imala je već neke naznake kada je bila mala da joj je gušt vrtiti se oko krpica – potvrdio je i njen otac, Aljoša Asanović .

S obzirom da je kći proslavljenog nogometnog reprezentativca, mnogi naprečac zaključuju da se slatka Splićanka uspijeva probiti samo zahvaljujući potpori slavnog oca, no Anamarija jasno ističe da želi sama uspjeti u onome što radi.

– Mislim da sam ću se svojim radom uspjeti i sama isprofilirati te da će me ljudi cijeniti zbog onog čime se bavim.

A proživljava li i otac sa kćeri stres tijekom izrade kolekcije?

– Vjerujem da je ona pod većim stresom nego ja. U svakom slučaju, mislim da ona taj posao radi jako dobro. Možda sam subjektivan jer sam joj otac, ali trudi se, radi. Ponosan sam na nju – zaključio je Aljoša Asanović.

Anela Senčar

Linker
25. travanj 2024 01:24