PRED OGLEDALOM

Aleksandra Dojčinović: Crveni ruž ne dolazi u obzir

Zbog visine od 187 centimetara, vitke linije i očaravajućeg os­­mi­­jeha mogla je napraviti karijeru kao manekenka, no Aleksandra Dojčinović (30) odabrala je drugu stranu mod­nog biz­­ni­­sa.

Postala je modna dizajnerica, a najnoviju kolekciju pred­­­stavila je prošli vikend na Dove Fashion.hr. Samozatajna Aleksandra decentno se odijeva i šminka, ali i svojim kreacijama zastupa filozofiju – manje je više.

Osmišljavate li vi i make-up za svoje revije? – Uvijek nastojim da bu­de – baš kao i moja odjeća – nosiv, jednostavan, nenametljiv, ali efek­tan. Prilagođavam ga boji odjeće pa su ma­­nekenke na nedavnoj reviji imale narančasti ruž za usne.

A kako se vi šminkate? – Nastojim izgledati što prirodnije pa nanesem samo rumenilo, olovku za obrve, crni tuš i umjetne trepavice. Ruž rijetko stavljam, a crveni pogotovo ne dolazi u obzir. Na meni izgleda prenapadno.

U kojoj svojoj kreaciji se najbolje osjećate? – Omiljeni komad mi je multifunkcionalna rastezljiva haljina od viskoze. Crna je, a može se nositi i kao duga večernja haljina, i kao minisuknja.

Što sve poduzimate za lijep ten? – Jednom u dva mjeseca odlazim na čišćenje lica, dvaput tjedno stavljam hranjive maske, a svakodnevno kreme dermokozmetičke kuće Dermalogica. A za kosu? Koji vam je preparat najdraži? – Vjerna sam Keune proizvodima pa koristim njihove maske, preparate za ‘peglanje’ kose, šampon za čuvanje pigmenta obojene kose…

Koji vam je beauty ritual najdraži? – Nekoliko puta go­­diš­­nje odlazim na aromaterapiju, koja i njeguje kožu i eliminira stres, ovisno o ‘koktelu’ esencijalnih ulja koja se koriste u masaži. Terapeut svaki put procijeni moje psihofizičko stanje – jesam li, primjerice, umorna, iscrpljena, pre­­­­­hlađena ili me bole mišići – pa odredi kuru. To je obično dvosatna terapija kojoj se podvrgavam jednom tjedno.

Pazite li na prehranu? – Kako kada. Ne odričem se niče­­ga pa ima razdoblja i kad jedem nezdravo, i kad sam sa­­mo na voću i povrću. Posljednjih šest mjeseci se zdravo hranim jer je makrobiotički restoran u blizini mog dućana.

Damir Leljak

Linker
21. travanj 2024 11:16