68. VENECIJA

Al Pacino blistao uz 40 godina mlađu djevojku

Iako novinari i nisu baš s pretjerano oduševljenja dočekali njegov novi redateljski film “Wilde Salome”, 71-godišnji Al Pacino­ u potpunosti je uživao u Veneciji. Na premijeru svojega filma, dokumentarca o postavljanju njegove predstave “Saloma” u kazalištu u Los Angelesu, došao je s novom djevojkom, 40 godina mlađom Lucilom Sole, koju je upoznao upravo pri radu na ovom projektu. Na crvenome tepihu im se pridružila i Jessica Chastain, glumica koja u predstavi i na filmu glumi Salomu.

– Uvijek se osjećam kao diletant kad režiram filmove, jer znam velike redatelje, a ja nisam jedna od njih – skromno je priznao Pacino u Veneciji, valjda i sam svjestan da je njegov dokumentarac, koji ujedno obuhvaća igrane dijelove, ali i obrazovni dio o životu Oscara Wildea, pun manjkavosti. No, ujedno je i objasnio zašto ne želi odustati od režije.

­

– Dugo sam se dvoumio između glume na filmu i u kazalištu. Nisam se mogao odlučiti i to me je mučilo. No, onda sam otkrio režiju i filmska čarolija je ušla u moj život. Zaljubio sam se u stvaranje filmova – priznao je Al Pacino.

Slavni glumac je u Veneciji također primio nagradu Jaeger LeCoultre Glory to the Filmmaker, koju je proslavio zabavljajući se do dugo u noć.

Josip Jurčić

Linker
19. travanj 2024 02:36