Instagram
ZDRAVI I VITKI

5 savjeta Heidi Klum za dovođenja tijela u formu

Vruće i sunčano ljeto svi žele dočekati u formi, no mnogi zaboravljaju kako je za to potrebno vremena, discipline i zdravih odluka. Ukoliko želite primjetiti male pomake i rezultate u smanjenju tjelesne težine ili u razini energije – pokušajte s ovih pet savjeta kojih se drži slavni supermodel Heidi Klum (42).

1. Tjelovježba

Želite li biti u formi, tjelovježba bi trebala biti vaša svakodnevnica. Heidi kaže kako je u formi zahvaljujući svojoj djeci s kojom je stalno u pokretu; rade zajedno u vrtu, skaču na trampolinu, penju se po drveću ili idu u park.

Pred vama su mnogobrojne mogućnosti da svakodnevno budete aktivniji, stoga krenite s tjelovježbom, besplatna je.

2. Doručak

Pobrinite se da ne preskačete najvažniji obrok u danu. Istraživanja su pokazala kako je doručak važan ukoliko želite postići svoju idealnu težinu. Preskočite li doručak, veće su šanse da ćete kasnije kroz dan posegnuti za nezdravim i slatkim grickalicama.

Ukoliko vam nedostaje ideja, pokušajte s receptima koje vam mi preporučujemo; zobena kaša, žganci ili grčki jogurt neka budu vaš izbor.

3. Grickalice

Mnogi pokušaji zdrave prehrane i urednijeg jelovnika u najveću kušnju dolaze u vrijeme dopodnevnih ili popodnevnih međuobroka. Umjesto da padnete u zamku mišljenja kako malo slatkoga ne može nanijeti veliku štetu, pomnije planirajte što će se naći na jelovniku.

Umjesto slatkiša, grickajte neku od namirnica koje podižu raspoloženje.

4. Superhrana

Superhrana, ukoliko se želite osjećati zdravo i izgledati mlado, trebala bi biti na vašem jelovniku apsolutno svaki dan.

Ukoliko niste sigurni što se podrazumijeva pod tim pojmom, pročitajte sve o sedam namirnica koje možete kupiti na tržnici ili supermarketu, a u sebi kriju pravo blago vitamina i zdravih nutrijenata.

5. Voda

Voda pomaže u hidrataciji kože, gubitku kilograma te ubrzava metabolizam. Trudite se da tijelo nikada ne dovedete u stanje dehidracije, a u tome vam mogu pomoći ova tri znaka .

Stručnjaci skažu kako je dnevno potrebno popiti dvije litre vode. Otkrivamo vam koji su razlozi za to i kako u tome uspjeti .

J.V.

Linker
17. travanj 2024 13:34