Instagram / Flickr
LJEPOTA UZ POMOĆ PRIRODE

5 namirnica za učinkovit obračun s celulitom

S obzirom da vrlo malen postotak žena nema celulit, ne čudi činjenica kako baš u ovo doba godine farmaceutska industrija bilježi povećanu zaradu na proizvodima koji tijelo navodno rješavaju ovog neželjenog stanara ženskog organizma. Međutim, postoje i mnogo prirodnije i jeftinije varijante kako se riješiti neželjenog celulita.

Razmislite malo o svoj prehrani i usredotočite se na dovoljan unos tekućine u organizam te na namirnice koje su bogate kolagenom – glavnim sastojkom u vezivnom tkivu, koji jačanjem kože pomaže smanjiti vidljivost celulita.

Imajte na umu kako je za borbu s celulitom također važna dobra cirkulacija i kretanje.

1. Kofein

Kofein potiče sagorijevanje masnog tkiva te pokreće cirkulaciju na mjestima gdje se upravo zbog nepokretnosti i stvorio tvrdokorni celulit.

2. Borovnice

Iskoristite sezonu borovnica koje su bogate mineralima i fitokemikalijama važnima za obračun s celulitom te ih jedite sirove ili kao dio jutarnje kaše.

3. Kivi

Sočan kivi vaše će tijelo opskrbiti s čak 155 posto dnevno preporučene doze vitamina C te će na taj način pomoći u izgradnji kolagena.

4. Orasi

Omega-3 masne kiselina, kojima orasi obiluju, njegovat će vašu kožu iznutra što će rezultirati manje uočljivim celulitom izvana.

5. Grah

Grah je pun topivih vlakana koji na sebe vežu štetne toksine i na taj način ih izbacuju iz organizma te kožu čine zdravom i lijepom.

Linker
19. travanj 2024 15:03