5 najljepših zelenih haljina

Uvijek ću se sjećati djevojke u zelenoj haljini, stih je davnoga hita glumca i pjevača Deana Martina. Najljepšim filmskim kostimom svih vremena, prema izboru čitatelja magazina In Style, proglašena je zelena večernja haljina kostimografkinje Jacqueline Durran koju je glumica Keira Knightley nosila u filmu ‘Okajanje’ iz 2007.

Pa zašto je onda zelena najmanje zastupljena u ženskoj garderobi? Istraživanje tvrtke Pantone, koja u dogovoru s dizajnerima svake godine određuje boje sezone, pokazuje da zeleni odjevni predmet u ormaru ima samo 34 posto žena. Paradoksalno, svima je najveća zamjerka upravo njezina prednost: u zelenoj, naime, izgledamo najuočljivije. S

toga će možda ovosezonska pomodnost pomoći ženama da se osmjele i nose je češće. Jer zelena dobro pristaje svima – i plavušama, i crnkama, i riđokosima. Uostalom, total look nije imperativ: zelena se kombinira s bijelom kako bi se istaknula njezina svježina, s crnom da joj se naglasi dramatičnost te s plavom i ružičastom za nekonvencionalan izgled. Da bi vas izdvojila iz mase, ponekad je dovoljan detalj: zelene štikle ili velika zelena ogrlica savršen su kontrapunkt jednobojnim, crnim, bijelim i bež kombinacijama.

Tom Rendulić

U galeriji pogledajte 5 najljepših proljetnih zelenih haljina!

Linker
25. travanj 2024 05:03