GLAZBA UŽIVO

5 najboljih nastupa na Porinu

Slavlje glazbe je ono što bi hrvatska dodjela diskografskih nagrada Porin trebala biti, a ove se godine u Rijeci to i dogodilo. Osim što su Goran Bare i Majke, TBF, Massimo i drugi kući otišli s prestižnim kipićima, dodjela u sportskoj dvorani Zamet bila je i prilika da domaći glazbenici pokažu što znaju tamo gdje je najbitnije – na sceni.

I nisu razočarali. Porin je donio niz intrigantnih nastupa, a mi vam donosimo pet najboljih.

1. Mate Mišo Kovač – Noćas ćemo zemlji ko materi reći Legendarni šibenski pjevač pokazao je da više nema onu staru snagu glasa, ali i dalje posjeduje karizmu potrebnu da digne cijelu dvoranu na noge.

2. Opća opasnost – Pobjeg’o sam Iako nisu osvojili nagradu za hit godine, rokeri su iznenadili nježnom verzijom svoje popularne romantične pjesme.

3. TBF – Mater / Veseljko Neki su ih nazvali gubitnicima ovogodišnjeg Porina, jer su osvojili “samo” tri nagrade, ali titula za album godine te energični nastup pokazali su da splitski reperi nikako ne mogu biti “luzeri”.

4. Goran Bare i Majke – Teške boje Slavodobitnici ovogodišnjeg Porina pokazali su na pozornici da su sve nagrade dobili i te kako zasluženo.

5. Do posljednjeg zbora – Teške boje/Pobjeg’o sam/Iz jednog pogleda Potez je bio marketinški, kako povećati eksponiranost HTV-ovog showa “Do posljednjeg zbora”, ali rezultat je intrigantan – hitovi godine u zborskoj izvedbi.

Linker
20. travanj 2024 18:14