INSTAGRAM / © Kylie Minogue
U FORMI

3 vježbe za savršenu stražnjicu

Želite li tijelo supermodela, za njega ćete se ipak morati malo oznojiti no dobra vijest je da vam za to ne treba mnogo novca niti odlazak u teretanu. Kontinuitet i nekoliko dobrih vježbi imati će vidljive rezultate.

Donosimo vam tri vježbe za stražnjicu za koje vam je potrebna samo udobna odjeća i 15 minuta slobodnog vremena.

Vježbe, osim što su odlične za stražnjicu, također su dobre za mišiće nogu i donjeg dijela leđa.

1. Čučaj na jednoj nozi

Čučanj sam po sebi odlična je vježba za podizanje stražnjice, međutim ukoliko ga izvodite na jednoj nozi postižete brže rezultate.

Stanite na jednu nogu, a drugu ispružite ravno ispred sebe. Leđima se lagano naslonite i spustite u čučanj. Prilikom spuštanja udahnite zrak, a kod dizanja izdahnite. Ponovite 12 – 15 puta u 3 serije.

Foto: Screenshot

2. Magareći udarac

Želite li stražnjicu supermodela, magareći udarac je vježba za vas.

Kleknite na sve četiri, dignite jednu nogu savinutu u koljenu pod pravim kutom te ju dižite i spuštajte tako da zatežete mišiće stražnjice. Nogu držite pod ravnim kutom, a mišiće stisnute cijelo vrijeme. Ponovite 12 – 15 puta u 3 serije.

Foto: Screenshot

3. Fire hydrant

Vježba je vrlo slična magarećem udarcu, a razlika je da udarci nogom ne idu iza leđa, nego u stranu.

Želite li brže rezultate, na noge stavite dodatno opterećenje u obliku utega za noge pa napravite 3 serije i 12-15 ponavljanja.

Foto: Screenshot

Ukoliko imate nejasnoća, prije treninga pogledajte video s ove tri jednostavne vježbe pa krenite s njihovim izvođenjem kako biste postigli željene rezultate.

Linker
26. travanj 2024 07:24