AFP/Cropix
ISTANČAN MODNI UKUS

3 venecijanska izdanja gospođe Clooney

Amal Alamuddin (36) postala je gospođa Clooney proteklog vikenda u Veneciji na trodnevnom svadbenom slavlju koje je pratio cijeli svijet.

Britanska odvjetnica bila je u centru pozornosti kao žena koja je uspjela stupiti u brak s “vječnim neženjom”, kako Georgea Clooneyja mediji nazivaju već godinama, ali i zbog svog istančanog modnog ukusa.

Modni stručnjaci stil gospođe Clooney proglasili su šik i profinjenim, a odjevne kombinacije koje je pokazala tokom trodnevnog slavlja u Veneciji to i dokazuju.

Amal je sa slavnim glumcem u Veneciju stigla u crno-bijeloj Dolce i Gabbana haljini, istovremeno ležernoj, ali i elegentnoj, klasičnog kroja i pomalo avangardnog dizajna.

Foto: AFP/Cropix

Za pojavljivanje u nedelju, prvi put kao gospođa Clooney, Amal je odjenula bijelu mini haljinu Giambattista Vallija s blistajućim cvjetnim detaljima.

Splash

Foto: AFP

Za civilno vjenčanje koje se održalo u ponedjeljak odvjetnica je odjenula bijeli kombinezon s crnim pojasom dizajnerice Stelle McCartney koji je iskombinirala sa šeširom u istim tonovima.

Foto: AFP/Cropix

Linker
18. travanj 2024 02:25